Na tržnici za 50 kuna

Svakoga tjedna pohodim jedan od zagrebačkih placeva makar mi trenutno ništa ne treba, makar se još štogod da ‘iscijediti’ iz frižidera, no ja volim da iz njega kipi, da ima svega u svakom trenutku, nekada čak i previše. Jedino nemam previše vremena za kuhanje u tjednu, no ne volim da je ognjište napušteno pa se kuha i večera i u sitnim večernjim satima, bez obira na to što znam biti umorna i što bi bilo lakše nešto naručiti ili uopće ne jesti. No, gladna u krevet ne idem.

Ovaj tjedan bila sam na Trešnjevačkom i Utrinskom placu, a nešto za brzi ručak ili večeru našla sam i u dućanu blizu stana. Na Trešnjevci, na štandu gdje uvijek kupujem agrume, sve pršti od boja: jarko narančaste klementine i mandarine, naranče prošarane zelenom, žuti, najžući limuni. Odlučila sam se za nešpricane naranče (kilogram 16 kn). Kora će završiti u nekom kolaču, čaju ili kuhanom vinu, a dovoljno mi je i da samo mirišu na stolu.

Matovilac sam kupila kod Vesne na Utrinskom placu (platila sam ga 10 kn, kilogram stoji 50 kn), pripremit ću ga na salatu uz paštu s porilukom, smeđim šampinjonima (500 g 15 kn, Billa) i malo sušenih vrganja. Teleći lungić u pošipu sa začinima jesti ću uz kineski kupus (platila sam ga 9 kn, 9,99 je kg u Konzumu), koji ću prodinstati na maslinovom ulju s lukom, te mu dodati i rajčicu i kuhani krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 07:27