ZA NESTRPLJIVE

Na tržnicama su se pojavile prve jagode, a ova tri recepta stvorena su za otvaranje sezone

 Marko Miscevic/Cropix/
Ubrajate li se u nestrpljive koji su jedva dočekali sezonu omiljenih jagoda, ovi recepti posebno bi vam se mogli svidjeti

Nedavni mraz nije u pretjeranoj mjeri oštetio plodove pa je tako sredinom travnja, tjedan dana ranije nego proteklih godina, krenula i berba prvih vrgoračkih jagoda, piše Slobodna Dalmacija. Košarice prepune crvenih slatkih plodova već se ovih dana mogu kupiti na štandovima i klupama tržnica diljem zemlje, a cijene za kilu kreću se oko 25 kuna.

U slučaju da se ubrajate u one nestrpljive, koji jedva čekaju ugrabiti svoju košaricu i baciti se na pripremu omiljenih proljetnih slastica, za vas smo pripremili tri stvarno dobra recepta stvorena za otvaranje sezone. U pitanju su jednostavan biskvit koji će se odlično slagati uz popodnevnu kavu, francuski ekleri s kremom od čokolade i jagoda te neodoljivo ledeno nebo s bademima. Sve što vam sada preostaje jest pripremiti zdjele i baciti se na miksanje.

BISKVIT KOLAČ S JAGODAMA

image
Marko Miscevic/Cropix/

EKLERI S KREMOM OD ČOKOLADE I JAGODAMA

image
Marko Miscevic/Cropix/

LEDENO NEBO S JAGODAMA

image
Marko Miscevic/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 14:12