TO SMO ČEKALI

Na festivalima se kod njihove kućice stvaraju redovi, a sada su napokon otvorili take-out s top pizzama i sendvičima

Vedran Božičev i ekipa koja stoji iza superpopularnog Picnic Mingle&Fun koncepta upustili su se u novi projekt

Već neko vrijeme publiku osvajaju ponajboljim zalogajima na gastro festivalima u cijeloj zemlji, a sada su u srcu Zadra, ispod Kalelarge, otvorili i svoj prvi lokal. Poma Food Boutique proizašao je iz, kako kažu, zanatske strasti tima Picnic Mingle&Fun i nakon velikih uspjeha na tematskim pizza i burger festivalima, odlučili su otvoriti vrata na trajnoj lokaciji.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/

Na adresi Dalmatinskog Sabora 2 gostima sada napokon nude svoje pizze i sendviče, o kojima smo već pisali u nekoliko navrata i kojima su nas posljednji put osvojili na ovogodišnjem izdanju Pizza Festivala Zagreb. Kiselo tijesto za svoje proizvode rade u suradnji s Kroštula Artisan pekarnicom, a u njihovoj ponudi trenutno su focaccie s pestom od pistacija, mortadellom, stracciatellom, rukolom, grana padanom i maslinovim uljem, zatim superpopularna Roast beef focaccia s mariniranim pečenim tikvicama, roast beefom, mozzarellom, svježim bosiljkom, pomidorima, maslinovim uljem i homemade acetom od smokve. Nude i Caprese sourdough focacciu u kojoj kombiniraju svježu mozzarellu, pesto od bosiljka, rajčice, mješavinu salata i maslinovo ulje. Sage focaccia sadrži homemade kremu od kadulje, šunku, mješavinu salata, mozzarellu, grana padano i maslinovo ulje. U ponudi je i verzija s tanko narezanim beef carpacciom, kremastim acetom od smokve, lješnjacima i rukolom te Prosciutto sourdough focaccia s mozzarellom, pršutom, mariniranim tikvicama, mješavinom salata, grana padanom i maslinovim uljem.

image
Ustupljena Fotografija/

Posebno su ponosni i na svoje premium pizze. Furešta kombinira crvene rajčice, mozzarellu, mortadelu, grana padano, pistachio pesto i maslinovo ulje. Pašku pizzu rade sa šalšom od žutih rajčica, kuhanom šunkom, kremom od kadulje i maslinovim uljem. Talijanka spaja crvene rajčice, stracciatellu, pesto od bosiljka i maslinovo ulje, dok Margherita pizza donosi klasične okuse s crvenom rajčicom, mozzarellom, svježim bosiljkom i maslinovim uljem.

image
Ustupljena Fotografija/

"Poma Food Boutique nije samo mjesto gdje se dolazi jesti. To je spoj tradicije i suvremenosti, gdje hrana postaje prava umjetnost. Naša filozofija "Grab&Go" omogućava vam da se prepustite vrhunskoj kvaliteti hrane, bez obzira jeste li u žurbi ili uživate u opuštenoj večeri. Naša stalna inovacija i strast jamči korištenje sezonskih sastojaka, pružajući vam okuse koji će ostati urezani u vašem sjećanju. Dođite i upoznajte nas, jer svaki okus koji ovdje pronađete nosi dio naše priče i predanosti prema vrhunskoj gastronomiji", objasnio je koncept lokala Vedran Božičev, inače kreator koncepta Picnic Mingle and Fun te Poma Food Boutique.

image
Lucija Ocko/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 20:47