HUMANITARNI PROJEKT

Murter ovog petka ne želite zaobići, čak 11 chefova kuha na hvalevrijednoj Fešti delicija

 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
Riječ je o humanitarnom projektu u sklopu kojeg posjetitelji imaju prilike isprobati jela iz čak 11 restorana, a istovremeno pomoći

Ovog petka, 24. rujna, na Murteru se sprema događaj koji, nađete li se u blizini, ne biste trebali propustiti. Riječ je o Fešti delicija, koja će okupiti čak 11 murterskih chefova i Veliku i Staru rivu pretvoriti u veliki restoran na otvorenom.

Cijeli događaj humanitarnog je karaktera pa će tako posjetitelji, kupnjom žlica uz donaciju od najmanje 20 kuna, sudjelovati u pomoći obitelj kojoj Općina Murter-Kornati u Petrinji gradi dom, piše Šibenski portal.

Na događaju će sudjelovati konoba Boba, restoran Rebac, Fešta, Levrnaka, Fabro, Opat, Skalinada, Račić,Mareta, Jadran i Fine Food Murter, posluživat će se tradicionalna i modernizirana jela toga kraja, a gosti će, uz donaciju, moći degustirati sva ponuđena jela.

"Ovom zajedničkim okupljanjem murterskih restorana i pripremanjem degustacijskih obroka ne samo da možete kušati delicije koje pripremaju murterski kuhari, već možete sudjelovati i u onome što se na otoku i na Kurnatima prepoznavalo kao kurnaska solidarnost koja ono što se ima zna dijeliti s drugima. Kako sudjelovati? Jednostavno: gosti 'kupuju' žlicu i time minimum zapravo doniraju 20 kn čime dobivaju svoju ulaznicu za degustaciju. Naravno da se za žlicu može priložiti i više, onoliko koliko smatrate da možete i želite jer se sav prikupljen novac pridružuje sredstvima kojima stanovnici Murtera grade dom jednoj petrinjskoj obitelji", poručili su iz konobe Boba putem svog Instagram profila.

Za organizaciju događaja zaslužni su TZO Murter-Kornati, udruga Latinsko idro te Murterski ugostitelji. Fešta delicija počinje u 19.30 sati.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:28