Magloviti ponedjeljak započinjemo brzim popečcima od povrća, nastavljamo superbrzim slanim muffinima sa slaninom, a zatim sredinom radnog tjedna kuhamo grah varivo koje vrlo lako može biti ručak i za dva dana. U četvrtak su na redu lazanje s bučom, a na kraju radnog tjedna kuhamo gusti, zasitan gulaš sa slanutkom i oslićem. Vikend smo, pak, rezervirali za zapečenu tjesteninu s tunom i sočnu štrucu s mljevenim mesom. Recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Popečci od krumpira, mrkve i mladog luka bit će dobra ideja kada želite pripremiti nešto brzo i jednostavno, a udovoljiti svima za stolom. Slasni su, sočni, brzo gotovi i ukusni, stvoreni za spori početak radnog tjedna.
UTORAK
Iako u pitanju nisu oni teški, biskvitasti slani muffini već lagana i prozračna varijanta, ovo je još jedan ručak kojeg bi se mogla tražiti porcija više. Najbolje od svega, priprema je toliko jednostavna da ćete usred ručka poželjeti napraviti još jednu porciju.
SRIJEDA
Ovo nije klasično grah varivo koje se kuha satima već brzinska varijanta koja, unatoč tome, također može biti dobar ručak za dva dana.
ČETVRTAK
Klasične lazanje ovog puta zamijenite onima s bučom. Napravite umak od piletine ili puretine, dodajte i povrće pa slažite slojeve tjestenine, umaka i rastezljivog sira.
PETAK
Hladni tjedan završavamo još jednim jelom na žlicu. Ovog puta radimo gust i zasitan gulaš od oslića i slanutka. Poslužite ga uz tostirani kruh i ručak je spreman.
SUBOTA
Klasičnu tjesteninu s tunom podignite na razinu više pa sve zajedno ubacite u pećnicu i napravite hrskav izvana, kremast iznutra složenac koji se najbolje slaže uz zdjelu sezonske salate.
NEDJELJA
Kod pripreme štruce s mljevenim mesom pažnju obratite na vrijeme pečenja, jer ne želite da ostane sirova, ali i na dodatke koji će je učiniti još ukusnijom. Dobro je začinite, a kada je gotova, poslužite je uz prilog po želji, pire krumpir ili povrće na maslacu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....