Magdalena Senjković mlada je vinarka s Brača, iz vinarije Senjković poznate po vinima Bosso, Bročko rič i Spoža. Za sebe kaže da je dijete otoka i da je to temelj njezine prirode. “Odrasla sam u velikoj obitelji na domaćem kravljem i kozjem mlijeku, domaćem mesu i jajima s farme mog oca, ulju od maslina koje sam i sama brala, voću i povrću iz dolca kraj mora”, kaže Magdalena dok govori o svom djetinjstvu. Danas sa surpurgom Sašom i svojom i njegovom obitelji odgaja lozu, živi i stvara vino u malom mjestu u srcu Brača, a posjet njihovoj vinariji prekrasan je doživljaj.
5 stvari koje uvijek imam u frižideru: mlijeko, sir, jaja, kiselo tijesto, vino
uobičajeni doručak: kava i voće, osim u sezoni širenja… trenutno me ovčja skuta s medom opsjeda noću i budi zorom
uobičajena večera: uobičajene nema
kava ili čaj (i kakva ili koji)? Kava, prva jutarnja uvijek turska
idealan obrok: ako sam kod kuće, tad sam za ribu s gradela, blitvu, maslinovo ulje i domaći kruh. Ako pak jedemo vani, tada sam sklona degustacijskom meniju, kako bi mogla uživati u što više različitih jela i okusa.
omiljeni restoran, gdje je: u mom skromnom iskustvu posebno bih izdvojila Batelinu u Banjolama.
najdraži kuhar: u prvom redu, to je naravno, moja mama. I Vesna Bibić
omiljeno bezalkoholno piće: limunada
omiljeno alkoholno piće: vino
omiljena namirnica: maslinovo ulje
sve ima bolji okus s… ljubavlju i zrnom soli
gastroluksuz bez kojeg ne mogu: sirevi
kod kupnje hrane rastrošna sam na... sireve i povremeno na tartuf :))
omiljeni kuhinjski gadget: štapni mikser
comfort food: sve iz kužine moje mame. Najsvježiji mi je lešo janjeći rep i bob s koromačem. Može li toplije?!
lokacija za večeru iz snova: nakon lanjskog pokušaja romantične večere u pustoj uvali koji je završio policijskom intervencijom radi tri svjećice u staklenki i dalje ne odustajem od iste ideje :))
čokolada ili voće? Voće
idealan desert: rožata
slatko ili slano? slano
omiljeni začin: svježe mljeveni papar
najdraže hrvatsko maslinovo ulje: Šibiba i ulje mog tate
omiljeno domaće crno i bijelo vino: zadnje crno vino koje me osvojilo bio je Tomac Crni pinot i Bibich Bas de Bas. Od bijelih, Pošip Intrada, Trapan Uroboros.
omiljena vrsta sira: sve! Od mladih, zrelih, “smrdljivih”… Patriotska ljubav izdvaja brački ovčji
najdraža riba: hm, grdobina, trlja od kamena, srdela
kad netko kaže meso, ja pomislim na… tatar biftek
omiljena vrsta i komad mesa: janjeća glava. Slaba sam na mozak i jezik…
zabranjeni užitak: jedina asocijacija su mi prstaci
junk kojem ne mogu odoljeti: još ga nisam probala
omiljena zimnica: džemovi i sirup od cvijeta kadulje
što bih skuhala za romantičnu večeru: otvorila bih kamenice, narezala limun, rashladila pjenušac…
sastojci moje omiljene pizze… svježa pomidora, mozzarela, svježa murtela (bosiljak), maslinovo ulje i najvažnije, dooobro tijesto
nikada ne jedem… puhove, ali u planu mi je to ispraviti
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....