Luce Knego, vlasnica restorana “Val” na otoku Visu, podijelila je s nama u čemu najviše gušta i kojih namirnica obavezno mora biti u njezinoj špajzi. Luce je ljubitelj mediteranskih jela koja se kuhaju i u njezinom restoranu, a uskoro, s obzirom da je kraj sezone pakira kofere i kreće u neke daleke, egzotične zemlje istražiti neke nove i podsjetiti se na neke stare okuse. Na Vis se vraća u ožujku, a trenutno uživa šetajući po otoku i berući gljive rujnice. Luce se veseli putovanjima i prijateljima koje će posjetiti, a hoće li stići s nekim novim idejama i receptima za sljedeću sezonu provjerit ćemo u ‘Valu’. Sigurno je da friške ribe i pašta fažola na brujet neće nedostajati.
5 stvari koje uvijek imam u frižideru jaja, pomadori, slana riba, kapari, parmezan
uobičajeni doručak prvo voće onda kafa
uobičajena večera oko ponoći, jer prvo moramo nahraniti naše drage goste. Lagano: zelen s nečim ili salata
kava ili čaj? kafa
idealan obrok pazija sa slanom ili freškom ribom
omiljeni restoran Mala konoba u Zoračama na Hvaru, jer imaju najljepši stol na svijetu
najdraži kuhar moj prijatelj Ivica Bošnjak Boko koji me je uveo u svijet dobre hrane
omiljeno bezalkoholno piće voda
omiljeno alkoholno piće crno vino
omiljena namirnica kamenica iz Stona
sve ima bolji okus sa… svježim začinskim biljem
gastroluksuz bez kojeg ne mogu mogu bez svega, ali volim rusku ikru od lososa i fine, ne pretamne čokolade
kod kupnje hrane rastrošna sam na… način da sve što kupujem mora biti kvalitetno
omiljeni kuhinjski gadget oštar nož
comfort food maslac i marmelada
lokacija za večeru iz snova prethodno spomenuti stol
čokolada ili voće? ČOKOLADA
idealan desert mousse od čokolade
slatko ili slano? slano
omiljeni začin bosiljak i peperoncino
najdraže hrvatsko maslinovo ulje ulje gospara Nikole Gavranića iz Prižbe na Korčuli
omiljeno domaće crno i bijelo vino bijelo slabo pijem, a od crnih volim dobar dingač i babić
omiljena vrsta sira burrata pugliese i mozzarella di bufala campana
najdraža riba freška
kad netko kaže meso, ja pomislim na… ovisno o tome koliko sam gladna
omiljena vrsta i komad mesa kozletina, teleća koljenica, dobar biftek, odojak…
zabranjeni užitak sve je dopušteno u određenim količinama
junk kojem ne mogu odoljeti mogu svakome
omiljena zimnica pinđur
što bih skuhala za romantičnu večeru sve baš fino
sastojci moje omiljene pizze… volim bijelu pizzu, tijesto, ružmarin i maslinovo ulje
nikada ne jedem… smoki, čips…
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....