Moja špajza: Luce Knego

Luce Knego, vlasnica restorana “Val” na otoku Visu, podijelila je s nama u čemu najviše gušta i kojih namirnica obavezno mora biti u njezinoj špajzi. Luce je ljubitelj mediteranskih jela koja se kuhaju i u njezinom restoranu, a uskoro, s obzirom da je kraj sezone pakira kofere i kreće u neke daleke, egzotične zemlje istražiti neke nove i podsjetiti se na neke stare okuse. Na Vis se vraća u ožujku, a trenutno uživa šetajući po otoku i berući gljive rujnice. Luce se veseli putovanjima i prijateljima koje će posjetiti, a hoće li stići s nekim novim idejama i receptima za sljedeću sezonu provjerit ćemo u ‘Valu’. Sigurno je da friške ribe i pašta fažola na brujet neće nedostajati.

5 stvari koje uvijek imam u frižideru jaja, pomadori, slana riba, kapari, parmezan

uobičajeni doručak prvo voće onda kafa

uobičajena večera oko ponoći, jer prvo moramo nahraniti naše drage goste. Lagano: zelen s nečim ili salata

kava ili čaj? kafa

idealan obrok pazija sa slanom ili freškom ribom

omiljeni restoran Mala konoba u Zoračama na Hvaru, jer imaju najljepši stol na svijetu

najdraži kuhar moj prijatelj Ivica Bošnjak Boko koji me je uveo u svijet dobre hrane

omiljeno bezalkoholno piće voda

omiljeno alkoholno piće crno vino

omiljena namirnica kamenica iz Stona

sve ima bolji okus sa… svježim začinskim biljem

gastroluksuz bez kojeg ne mogu mogu bez svega, ali volim rusku ikru od lososa i fine, ne pretamne čokolade

kod kupnje hrane rastrošna sam na… način da sve što kupujem mora biti kvalitetno

omiljeni kuhinjski gadget oštar nož

comfort food maslac i marmelada

lokacija za večeru iz snova prethodno spomenuti stol

čokolada ili voće? ČOKOLADA

idealan desert mousse od čokolade

slatko ili slano? slano

omiljeni začin bosiljak i peperoncino

najdraže hrvatsko maslinovo ulje ulje gospara Nikole Gavranića iz Prižbe na Korčuli

omiljeno domaće crno i bijelo vino bijelo slabo pijem, a od crnih volim dobar dingač i babić

omiljena vrsta sira burrata pugliese i mozzarella di bufala campana

najdraža riba freška

kad netko kaže meso, ja pomislim na… ovisno o tome koliko sam gladna

omiljena vrsta i komad mesa kozletina, teleća koljenica, dobar biftek, odojak…

zabranjeni užitak sve je dopušteno u određenim količinama

junk kojem ne mogu odoljeti mogu svakome

omiljena zimnica pinđur

što bih skuhala za romantičnu večeru sve baš fino

sastojci moje omiljene pizze… volim bijelu pizzu, tijesto, ružmarin i maslinovo ulje

nikada ne jedem… smoki, čips…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 22:32