Dunja Gulin je mlada kuharica koja je prvu kuharsku edukaciju stekla u Istri, u kuhinji svoje none i babe, roditelja i obiteljskih prijatelja. Iako je po struci profesorica stranih jezika, strast prema hrani i kuhanju rezultirala je pokretanjem projekta “Rentaj chefa” koji obuhvaća radionice kuhanja, individualne poduke te pripremu cjelovitih obroka za one koji to ne stižu ili ne znaju. Autorica je nekoliko kuharica: “Doručak”, “Raw Food Kitchen” i “The Vegan Baker” (koja je u tisku), a više o njoj i njezinim receptima pročitajte na stranici www.dunjagulin.com i rentajte chefa!
5 stvari koje uvijek imam u frižideru bademovo mlijeko, laneno ulje, kozji sir, slani inćuni, krema za lice
uobičajeni doručak svježe cijeđeni sok od zelenog povrća, pa nešto konkretnije
uobičajena večera salata iz vrta s bogatim umakom i sirovi krekeri
kava ili čaj? čaj od šipka
idealan obrok lagan i nutritivno bogat
omiljeni restoran, gdje je Café Gratitude, Berkeley, Kalifornija
najdraži kuhar ja!
omiljeno bezalkoholno piće voda i svježe cijeđeni sok
omiljeno alkoholno piće kupinovo vino, ako baš moram
omiljena namirnica uh, ima toliko divnih namirnica da bi nabrajanje potrajalo…
sve ima bolji okus s… prstohvatom soli
gastroluksuz bez kojega ne mogu japanski tamari, maslaci od lješnjaka
kod kupnje hrane rastrošna sam na… sve što je kvalitetno
omiljeni kuhinjski gadget dobro naoštren Santoku i hidraulični sokovnik
comfort food krem juha od bundeve i crvene leće
lokacija za večeru iz snova doma uz muža i vatricu
čokolada ili voće? Tamna čokolada i sezonsko voće, zajedno
idealan desert bez šećera, mlijeka i jaja, napravljen s ljubavlju
slatko ili slano? Prvo slano pa onda, na kraju, slatko
omiljeni začin cimet i kurkuma
najdraže hrvatsko maslinovo ulje ono moje babe Fumice iz Fažane!
omiljeno domaće crno i bijelo vino apsolutno se ne kužim u vina i ne pijem ih (na opće zgražanje)
omiljena vrsta sira kozji i ovčji u svim fazama dozrijevanja
najdraža riba svježe ulovljena
kad netko kaže meso, ja pomislim na… žilavu šniclu koju su nas tjerali da jedemo u vrtiću!
omiljena vrsta i komad mesa pravi istarski pršut je jedino meso koje neću odbiti
zabranjeni užitak zabrane su za malu djecu
junk kojemu ne mogu odoljeti junk me već dugo ne zanima
omiljena zimnica pečeni pekmez od šljiva i ajvar
što bih skuhala za romantičnu večeru grah sa zeljem može biti vrlo romantično jelo…
sastojci moje omiljene pizze… tanko hrskavo tijesto, prava mozzarella, domaća šalša, rikula, slani inćuni, cherry rajčice i češnjak!
nikada ne jedem… šećer i hranu zapakiranu u šarene omote
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....