Branka i Anđelko Solina poznati su zagrebački vrtlari koji na svojoj zemlji na posve prirodan način uzgajaju povrće i začinsko bilje, a uz to proizvode i 15-ak vrsta klica. Osim u Strugama, gdje ih svatko može posjetiti i uživo se uvjeriti u ono što rade, redovito svoju robu prodaju na tržnici Dolac, gdje je njihov štand nemoguće ne zamijetiti. Njihov moto je proizvoditi zdravu hranu bez kojekakvih umjetnih sredstava i živjeti u skladu s prirodom. U supermarkete ne zalaze jer za to nemaju potrebe, ono što je izraslo u vrtu nalazi se i na tanjuru, a ono što sami ne uzgoje ili ne prerade, nabavljaju od prijatelja ili drugih malih, iskrenih proizvođača kakvi su sami.
5 stvari koje uvijek imam u frižideru: klice, domaći ajvar, domaći voćni sirupi, par vrsta hladno prešanog ulja naše proizvodnje
uobičajeni doručak: nekad ga preskočimo, no kad jedemo ujutro, uvijek je to nešto sezonski, trenutno paradajz i uz njega malo sira
uobičajena večera: trudimo se ne večerati, ali ako ostane nešto fino od ručka, pojede se za večeru. No, preživimo i sa šnitom kruha s ajvarom
kava ili čaj (i kakva ili koji)?: Obično kava, no volimo i čajeve
idealan obrok: puno salate i priloga, meso nije obavezno
omiljeni restoran, gdje je: svaki gdje se dobro jede i u kojem cijene nisu u nebesima
najdraži kuhar: puno ih je, nećemo izdvajati
omiljeno bezalkoholno piće: voda i domaći sokovi
omiljeno alkoholno piće: kvalitetno domaće vino i domaće pivo
omiljena namirnica: domaći špek i čvarci kuma Pere
sve ima bolji okus s… dobrim društvom
gastroluksuz bez kojeg ne mogu: kupimo sve kaj nam se jede
kod kupnje hrane rastrošan sam na… ne kupujemo hranu, jedemo sve što sami proizvedemo
omiljeni kuhinjski gadget: suđerica
comfort food: ajnpren juha i ajngemahtec od goluba
lokacija za večeru iz snova: u šumi na Krku
čokolada ili voće? Voće, ali volimo i dobru čokoladu
idealan desert: palačinke sa šećerom i sve čokoladno
slatko ili slano? Slano
omiljeni začin: volimo sve začinske trave
najdraže hrvatsko maslinovo ulje: sva vrhunska domaća ulja, a omiljeno nam je od prijatelja Pere s Krka
omiljeno domaće crno i bijelo vino: vrhunski rizling i garševina, domaći, naravno
omiljena vrsta sira: svi sirevi s plemenitom plijesni i domaći svježi kravlji sir
najdraža riba: važno da je friška, štuka, šaran na rašljama, ali i morske, samo ne iz uzgoja
kad netko kaže meso, ja pomislim na… janjetinu i piletinu
omiljena vrsta i komad mesa: sve što je uz kost i što se može glodati, batak i nogice su na prvome mjestu
zabranjeni užitak: nema ga
junk kojem ne mogu odoljeti: pizza, iako možemo svemu odoljeti
omiljena zimnica: ajvar
što bih skuhao za romantičnu večeru: otišli bismo u dobar restoran
sastojci moje omiljene pizze… domaći kabulj (kečap), paradajz, razno povrće, sir, uglavnom su to vegetarijanske pizze
nikada ne jedem… durian, to je nešto najgore što smo ikada okusili
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....