NOVI PROJEKT

Moby izdao vegansku kuharicu, sav prihod donirat će organizacijama za zaštitu životinja

 Moby Facebook/
Kuharica je insprirana restoranom Little Pine, a recepti za jela koji se u njoj nalaze zvuče više nego zanimljivo

Poznati glazbenik ovih je dana najavio izdavanje svoje kuharicu "The Little Pine Cookbook" koja sadrži 125 veganskih recepata, a kako piše Vegan Food and Living, inspiraciju je pronašao u najpopularnijim receptima iz restorana Little Pine. Moby je, naime, od 2015. do 2020. bio vlasnik upravo tog kalifornijskog veganskog restorana, a kada ga je prošle godine prodao, ostao je u dobrim odnosima s investitorima koji i dalje, baš kao i sam glazbenik, podržavaju humanitarne akcije i brinu o sigurnosti planeta. Iz istog je razloga i sam Moby sav prihod od kuharice odlučio donirati u dobrotvorne svrhe.

U kuharici, koja bi trebala izaći početkom rujna, nalaze se recepti za slasne veganske specijalitete koji bi, kako je rekao Moby, trebali zadovoljiti čak i najveće ljubitelje mesa. Između ostalog, tu je recept za prženu cvjetaču s kimchi aioli umakom, a jedan od omiljenih je i onaj za tjesteninu s porilukom, šparogama i graškom. Osim slanih jela, u kuharici će se naći i recepti za nekoliko veganskih slastica.

image
Little Pine Facebook/

Dobro je spomenuti i kako je Moby javnosti od prije poznat po svojim velikodušnim donacijama. Tako je zaradu od memoara koje je izdao 2019. godine također donirao neprofitnim udrugama za zaštitu životinja, a 2015. godine pokrenuo je i festival Circle V na kojem je okupio velik broj glazbenika, kuhara i restorana te sav prihod također donirao organizaciji za zaštitu životinja Mercy For Animals.

Kada je prošle godine zatvorio restoran Little Pine, zaradu iz kojeg je također donirao organizacijama za zaštitu životinja, Eater je pisao o nezadovoljnim zaposlenicima koje je ostavio iza sebe. Glazbenik je, naime, restoran zatvorio zbog koronakrize i nemogućnosti rada, a zaposlenici su ga prozvali kako se čak ni mjesec dana nakon zatvaranja nije javio kako bi im pojasnio daljnju situaciju. Bivše zaposlenike posebno je zabrinula činjenica da im je u tijeku pandemije ukinuto zdravstveno osiguranje, a kada su glazbenika prozvali na društvenim mrežama, na Instagramu restorana osvanuo je post u kojem je, kako kažu bivši zaposlenici, sam glazbenik napisao kako je uprava pokušala napraviti sve što je mogla, isplatila je zaposlenike te kako je restoran trenutno u ozbiljnim dugovima.

image
Little Pine Facebook/

Ubrzo zatim sam Moby je svojim zaposlenicima uputio i e-mail isprike, a kada su ga iz Eatera upitali za pojašnjenje, rekao je kako je cijela situacija s koronavirusom potpuno nepredvidiva te kako shvaća da je situaciju mogao riješiti na bolji način, no kako je isplatio sve svoje zaposlenike te kako za njih ima samo lijepe riječi. Little Pine zatim su preuzeli novi vlasnici koji su s radom restorana odlučili nastaviti u istom smjeru te dio prihoda također još uvijek doniraju udrugama za zaštitu životnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 20:35