BURGER + MAC&CHEESE

Mnogi kažu da je ovo najbolji veganski burger u Zagrebu, isprobali smo ga, evo dojmova

Osim burgera s bukovačama, isprobali smo i njihovu također prilično hvaljenu mac&cheese tjesteninu

U zagrebačkoj Ilici, na broju 75, sredinom prošle godine otvoren je restoran BEKIND., mjesto koje je svojom ponudom odmah privuklo pažnju većine vegana i vegetarijanaca u gradu. Kako nam je vlasnik Marko Mrvelj objasnio tada, u početku su nudili samo male zalogaje kao što su krumpirići, pohane gljive i coleslaw salata te slastice poput brownieja, banana kruha i torte od pistacija, a onda, kada su shvatili da interesa itekako ima, odlučili su proširiti svoj meni.

image
Bekind. Instagram/

Ubrzo su u ponudu uveli nekoliko vrsta veganskih burgera te veganski mac and cheese i još jednom iznova osvojili svoju publiku. Pohvale za ovo mjestu danas tako idu toliko daleko da mnogi njihov burger s prženim bukovačama nazivaju najboljom veganskom varijantom u gradu pa smo ga, da provjerimo te navode, odlučili isprobati i sami. Burger smo naručili za gablec, na adresu nam je dostavnim servisom stigao u roku od 20-ak minuta, a uz njega smo, za svaki slučaj, naručili i tjesteninu sa sirom u veganskoj varijanti.

image
Lidija Lončarić/

Cijena burgera Free the bird, koji rade s pohanim bukovačama, karameliziranim lukom, salatom, klicama češnjaka i kiselim krastavcima, je 9 eura, a sve sastojke pakiraju u pecivo koje rade sami. Kada je stigao na našu adresu, burger je još uvijek bio mlak, nije se u potpunosti ohladio, i već na prvi zalogaj posebno nam se svidjelo meko, sočno pecivo. Bukovače su ostale hrskave, umak koji dodaju bio je ukusan i na trenutak kao da smo osjetili i kikiriki maslac, a u drugom trenutku blagu kiselinu, slanoću i slatkoću. Svi okusi bili su dobro izbalansirani, teksture zanimljive, a jedino što nam je nedostajalo bila je mala doza pikantnosti koja bi burger učinila još malo uzbudljivijim. Također, važno je dodati i kako smo ovog puta zamolili da nam u burger ne stave kisele krastavce koji, vjerujemo, daju dodatnu dozu svježine i kiseline.

image
Lidija Lončarić/
image
Lidija Lončarić/

Kad smo već naručivali burger, odlučili smo isprobati i njihovu također prilično hvaljenu mac&cheese tjesteninu. Bila je kremasta, blagog okusa i blago žućkaste boje, što pripisujemo činjenici da je vjerojatno rade s kremom od indijskih oraščića i kurkumom, ali bismo svakako voljeli da u jelo ubace koji začin više i učine ga okusom još bogatijim. Posebno nam se svidio hrskavi posip po vrhu i to što je cijela porcija bila konkretnija, a cijena je samo 5 eura.

image
Lidija Lončarić/

Na kraju, rekli bismo, s malo širom, ali još uvijek prilično siromašnom ponudom veganskih jela u gradu, ekipa iz BEKINDA. podigla je ljestvicu kada su u pitanju jednostavna, a utješna jela i, bit ćemo iskreni, baš se veselimo isprobati i ostatak njihove ponude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 10:04