piše: Mateja Domitrović
snima: Mario Kučera
Mlado maslinovo ulje iznimno je mirisom i okusom. Tek iscijeđeno možda je najbolje poslužiti ga s domaćim kruhom i uživati u njegovom punom okusu uz koji gutljaj vina ili ga koristiti za začinjanje bilo kojeg jela ili deserta kao što je mladi sir ili skuta prelivena mladim uljem, medom te pokapana s malo limunova soka. O vrijednosti ovog ulja nije potrebno govoriti, riječima se taj doživljaj i ne može opisati. Svaki gutljaj, svaka kap govori za sebe. U njemu se uživa polako i časti što je više moguće.
1. Sladoled od bijele čokolade, ružmarinom i limunom
2. Torta s maslinovim uljem i sitnicama
3. Suhi kolač s maslinovim uljem i grožđem
4. Skuta s medom i slatkim od dunja
5. Mousse od crne čokolade i maslinova ulja
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....