VEĆ IMAMO FAVORITE

Mlada ekipa iz Slavonije pokrenula stranicu putem koje mali proizvođači nude domaće proizvode, ideja je top

Odličan način da otkrijete neke nove proizvođače koji se možda nalaze u vašoj blizini, ali do sada za njih niste čuli, ali i da isprobate neke nove proizvode naših malih proizvođača

Pregledavajući internet u potrazi za domaćim povrćem, nedavno smo naletjeli na stranicu Plodovi.hr. Pokrenula ju je mlada ekipa kojoj je misija, kako su objasnili, potaknuti ljude da kupuju lokalno i olakšati im cijeli proces dolaska do kvalitetnih plodova u samo par klikova te dostavom na kućni prag. No, iznad svega, želja im je pomoći malom hrvatskom proizvođaču da može konkurirati na tržištu punom uvezene hrane, pišu na svojoj stranici.

Projekt je pokrenulo šestero entuzijasta, koji sve rade sami, od programiranja, dizajna, administracije, marketinga, prodaje na sajmovima do dostave.

image
Darkomares.com/

Na Plodovi.hr trenutno se naručiti mogu grašak, eko mladi luk, kupus i kelj, zatim krumpir, krastavci, trešnje, salata, mrkva i peršin, šparoge, tikvice, blitva, sušeni vrganji, lješnjaci, ali i proizvodi poput sokova, džemova, različite tjestenine, suhomesnati proizvodi, sirevi, med i medenjaci, vino, pivo i brašno. Nude se i gotovi proizvodi poput kiflica, buhtli, kolača i uštipaka po narudžbi. Ponuda je prilično raznolika, a cijene su prihvatljive, posebice kada znamo da je u pitanju domaća, pažljivo uzgojena i pripremljena hrana s hrvatskih polja.

image
Darkomares.com/

Neke od proizvoda koji se nude na njihovoj stranici sada smo po prvi puta vidjeli (općenito ili da su dostupni za kupovinu) i svakako ih planiramo isprobati. To su, primjerice, domaće instant juhe u teglicama OPG-a Rogić, bez ikakvih dodataka, bojila, pojačivača okusa i konzervansa, koje se nude po cijeni od 2,50 eura za komad, zatim podlijevani kravlji sir OPG-a Božić po cijeni od 5,50 eura, tjestenina od slanutka proizvođača Turtla po 4 eura i džemovi neobičnih okusa s OPG-a Rosa Petalis (lubenica i menta te mrkva i cimet zvuče posebno zanimljivo, cijena je 5,50 eura). Tu su još i divni, ručno rađeni medenjaci MedenKO, prah vrganja i crnih truba te ocat od bobe bazge OPG Picek Vrt "Mala Vidrica" po 7,50 eura.

Njihovi dostavljači vrše dostavu u krugu od 25 kilometara od Osijeka i cijena se kreće od 1,33 do 2,65 eura. Van tog područja pakete šalju kurirskom službom i cijene se kreću ovisno o težini paketa. Primjerice, paket do dva kilograma koštat će vas 7,38 eura, a do 10 kilograma oko 10 eura.

image
Darkomares.com/

Projekt koji je pokrenula mlada ekipa iz Slavonije više je nego odlična ideja i drago nam je da do proizvoda nekih od navedenih proizvođača sada možemo doći još jednostavnije. Osim toga, ova je stranica, čini nam se, odlična opcija i za otkrivanje nekih OPG-ova koji se možda nalaze u našoj blizini, ali za njih do sada nismo čuli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 17:06