Donosimo vam nekoliko zanimljivih činjenica o tjestenini, a nakon toga bacite oko na fotogaleriju gdje smo vam pripremili niz kreativnih recepata:
- U pravilu: ne solite previše. Sol se lako zadržava u tijelu, uzrokuje nakupljanje vode u organizmu pa i kardiovaskularne poteškoće. Međutim, kad je u pitanju soljenje voda za tjesteninu – ne smijete škrtariti. Kuhajte tjesteninu u mnogo vode i ne štedite na soli. Ionako će većina te soli na kraju otići u odvod, a bljutavu tjesteninu teško će išta popraviti.
- Ako vas zanima kako dobiti pravilno kuhanu tjesteninu, pogledajte naših devet zlatnih pravila.
- Umak je taj koji deblja, zato pokušavajte izbjegavati one prepune maslaca i vrhnja. Tjestenina bi trebala biti glavna zvijezda!
- Tjestenina sama po sebi sadrži vrlo malo masnoća: samo 2,5 grama masti na 100 grama tjestenine
- Ako je integralna, bogata je vlaknima i daje veći osjećaj sitosti
- Bogata je vitaminom B (B1-važan u prevenciji umora, B12-važan za aktivnost živčanih stanica)
- Izvrstan je izvor ugljikohidrata koji osiguravaju energiju
- Sadrži folnu kiselinu važnu za brojne metaboličke procese kao što su obnova stanica i crvenih krvnih zrnaca.
- Ima nizak glikemički inedeks, pa iako podiže energiju ne utječe povisivanje šećera u krvi
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....