RITAM SCENE

Među turistima omiljeni splitski restoran postaje franšiza. Ovo je dobra prilika za širenje i promjene na našoj gastro sceni

Jelena Nikolla, vlasnica restorana Pandora Greenbox

 Josko Supic/Cropix
Kako su objavili na društvenim mrežama, svi zainteresirani mogu se javiti kako bi saznali detalje o otvaranju Pandora Greenbox restorana i u svom gradu

Splitski restoran Pandora Greenbox postaje franšiza, objavio je najprije vlasnik Danijell Nikolla, a potom je putem službenih društvenih mreža o tome obavijestio i ljubitelje ovog plant based lokala.

Kako je objasnio, franšiziranje je projekt na kojem su radili dugo i vjerojatno sam nikada ne bi došao na ideju da ga brojni turisti nisu uporno ispitivali ima li Pandore Greenbox i u drugim gradovima. Dodao je kako je o širenju ozbiljno počeo razmišljati još 2020. godine, a tri godine kasnije sretan je što napokon može objaviti vijest da je njegov mali restoran spreman na širenje.

image
Josko Supic/Cropix

Na službenom Facebook profilu restorana Pandora Greenbox pozvao je tako sve zainteresirane koji ovakav tip lokala žele otvoriti u svom gradu, da se jave putem e-mail adrese kako bi saznali detalje. Budući da su plant based jela u restoranima sve traženija, a ponuda u Hrvatskoj još je uvijek skromna, ovo se čini kao dobra prilika upustiti se u ugostiteljski posao i napraviti još jednu promjenu na gastro sceni izvan Splita.

image
Josko Supic/Cropix
image
Josko Supic/Cropix

Pandora Greenbox inače se nalazi u gastronomski prilično prometnoj splitskoj ulici Obrov, a ono što ovaj lokal čini zbilja posebnim jest činjenica da, unatoč tome što je smješten samo osam (brojali smo) koraka od peškarije, ovdje se kuha bez ribe. Vegansko-vegetarijanski restoran izrazito je popularan među turistima i mlađom populacijom, a rade jela kao što su burgeri od gljiva i oraha, rižota, njoki s umacima na bazi povrća, različiti bowlovi te slastice. U Pandoru možete svratiti i na osvježavajuće inovativne napitke, ali i na kavu.

Kada smo svojevremeno posjetili ovaj lokal u ulici Obrov, za nas su pripremili dvije varijante veganskog sushija koji nam se prilično svidio. Recepte možete pronaći ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:58