Mate Janković, poznati hrvatski kuhar uskoro otvara tapas bar u centru Zagreba, što nam je potvrdio u telefonskom razgovoru. Otvaranje lokala na zagrebačkoj adresi koji nudi zabavna i ukusna jela manjeg formata oduvijek je bila njegova velika želja. Kao što je naveo u objavi na društvenim mrežama, želja mu je da su hrvatska gastronomija i lokalna namirnica u prvom planu.
Ista premisa ocrtavat će se i na vinskoj karti te će biti uglavnom koncipirana od autohtonih sorata kao što su lasnina, babić, plavina, pušipel, maraština, gegić, debit, vugava i druge.
"Što se hrane tiče inspiracija je samo i isključivo Hrvatska. Tu je samo mali dio ponude s kojom ćemo startati. Ideja je da imamo konstantno 10 vrsta tapasa. Također imamo pršute, pancetu, kulen i kulenovu seku te suhomesnate proizvode iz cijele Hrvatske. Naravno, u ponudi bit će i najbolji naši sirevi." stoji u Jankovićevoj objavi na njegovom Instagram profilu.
Priložio je nekoliko fotografija jela koja su u procesu usavršavanja kojim se bavi posljednjih mjeseci. Nadodao je, kako još uvijek nije u potpunosti zadovoljan i kako još uvijek radi na finalnom proizvodi za koji želi kad posluži gostu bude 100% zadovoljan.
Tu su samo neke probe s kojima se zadnjih mjeseci bavim. Nešto je prošlo test, a nešto ce nazad na usavršavanje. Ništa sa čime nisam 100% zadovoljan neće biti posluženo.
Profiterol punjen dimljenom basom, lička pastrva, hren, kopar, ikra pastrve
Kroket od dalmatinskog pršuta
Gougere (vrsta slanog francuskog peciva koji je punjen sirom) punjen kremom od paškog sira sa maslinovim uljem i češnjakom
Savijača sa krvavicom i kiselim kupusom
Skuta sa slanim inćunima, rajčicom, ninski cvijet soli
Njok punjen pašticadom
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....