Nakon tri mjeseca intenzivnog rada, danas je napokon predstavljena prva tradicionalna kuharica iza koje stoji Mario Krog, najpoznatiji kao pokretač brenda Milk bar. Kuharica nosi naziv "Babičini recepti" i zapravo je zbirka recepata koje je napisao sam Mario, ali u stvaranju koje su mu pomogla i brojna poznata imena s domaće gastronomske scene. U kuharici tako možete pronaći recept Nastasje Chiare Petrić za pucketavu piletinu sa salatom od leće i batata te čokoladne tortice od batata, recept Janje Benić za krafne te recepte za kuglof i roladu od vrganja slastičarke Petre Jelenić i Tomislava Špičeka.
„U kuharici su recepti podijeljeni po mjesecima i svi su baš sezonski. Teško mi je izdvojiti samo jedan najdraži recept u cijeloj kuharici, ali jako volim regmet s jajima, to je baš pravo proljetno jelo i to jedem svaki drugi dan", rekao nam je Mario Krog kada smo ga nakratko uspjeli odvojiti od znatiželjnih gostiju u slastičarnici Gibanica.
Otkrio nam i kako su knjige iz tiskare tek stigle pa ih njegova baka, u čiju je čast i nastala kuharica, još uvijek nije stigla prolistati, ali kako vjeruje da će biti ponosna. Kaže kako mu je cijeli proces bio stresniji nego što je to u početku zamišljao, s obzirom na to da je svako svoje, ali i svako jelo pojedinog gosta u kuharici i sam testirao nekoliko puta.
"Baš sam se dosta namučio, niti jedan projekt do sada nije me toliko iscrpio, ali baš sam zato jako ponosan što je kuharica napokon gotova i mogu je predstaviti svima vama. Same recepte smo zapravo izabrali vrlo brzo, sve smo skuhali, snimili i napisali u tri mjeseca, ali smo stvarno radili od jutra do mraka. Planirao sam da to bude puno veća kuharica, ali onda sam odlučio da to nema smisla i da će ovo biti samo jedna od pet koje ću izdati. Idući su na redu mamini recepti. Moram vam priznati, ona je sad malo pod pritiskom, ali i dosta uzbuđena."
Mario Krog nam je otkrio i kako je kuharicu popravljao do samog kraja pa je tako neke recepte, poput primjerice onog za palačinke sa sirom, dodao u zadnji čas. Otkrio nam je i koje mu je jelo oduzelo najviše vremena.
"Gibanicu mi je, recimo, bilo najteže napraviti. Išao sam na to da ljudima bude što jednostavnije. Moja baka ima recept u koji ide 350 grama maka, a mak koji se može kupiti pakiran je po 200 grama. Htio sam olakšati ljudima da ne moraju kupovati dva pakiranja pa sam prilagođavao recept i testirao čak pet puta da bi na kraju dobio savršeni“, objasnio nam je Krog.
Zanimljivo je dodati i kako su svi recepti pisani rukom, a za to je zaslužna Krogova susjeda Dijana Gluščić, koja je bila zadužena i za ilustracije. Kuharicu trenutno možete naručiti putem službene stranice ili je kupiti u slastičarnici Gibanica na adresi Branimirova 33, u prodavaonicama Veronika Delikatese i u mini marketu Proljeće po promotivnoj cijeni od 160 kuna. Također, na službenoj stranici možete pronaći i pojedinačne recepte na karticama te prigodnu kutiju. Svaki recept koštat će vas 10 kuna, a kutija 15 kuna.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....