Volite popiti dobro pivo, no rado biste malo bolje razumjeli što vam se točno nalazi u čaši? Pritom ste tijekom srpnja i kolovoza u Zagrebu? Sve što trebate učiniti jest javiti se Hrabrenu Dobrotiću koji stoji iza novog brenda Hrabren’s Choice i rezervirati mjesto za sebe na njegovoj radionici kušanja piva i diskutiranja o ovom kulturološki značajnom piću.
Osim što je veliki ljubitelj piva, voditelj obilazaka Garden Brewery pivovare i aktivan “rejter” na pivskoj platformi RateBeer, Hrabren Dobrotić je i pivski sudac, a tijekom radionica, koje održava u bistrou Broom 44 na zagrebačkom Dolcu, želi podijeliti svoje znanje s drugima i pokušati razbiti određene predrasude i mitove o pivu, od toga da je to piće za klupicu ispred dućana, do toga da se o pivu ne može raspravljati na sofisticiran i analitički način.
“Na radionici ćemo kušati šest do sedam piva. To su sve piva koja su kod nas dostupna, no isto tako su sjajna podloga za objašnjenje pojedinog stila i njegove povijesti. Tema radionice i jesu tradicionalni stilovi i kako ih je craft pivarstvo oživjelo. Eksplozijom crafta, ponajprije u SAD-u koji do danas vodi glavnu riječ u definiciji modernog pivarstva, dio tradicionalnih stilova koji je praktički pao u zaborav, dobio je novi život, nov uvid u bogatu tradiciju (europskog) pivarstva, a pivska publika dobila je pristup drugačijem pivarstvu od jeftinih industrijskih lagera koji su zagospodarili tržištem", naglasio je Hrabren Dobrotić i dodao da će radionica koju je osmislio ljubiteljima piva približiti upravo stilove koji nisu u vrhu popularnosti, ali nude itekako mnogo okusnih podražaja i kompleksan okusni profil, često ostajući u okvirima svoje formalne jednostavnosti.
"Većina piva koje kušamo bit će lokalna craft piva, stoga su zanimljiva i turistima koji će upoznati hrvatske pivovare, ali i domaćim ljudima koji žele saznati nešto više o širenju malih pivovara kod nas", istaknuo je i dodao da se radionice odvijaju u suradnji s pivovarom The Garden Brewery.
Radionice će se odvijati tijekom srpnja i kolovoza na lokaciji Broom 44 na Dolcu 8 i to nakon prestanka radnog vremena tog popularnog bistroa. Grupe od najviše šestero ljudi moći će doći u 17 ili pak 20 sati i naučiti nešto novo o pivu, a nude i mogućnost privatne radionice.
Za sve informacije o datumima i cijeni možete se javiti mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili ih popratiti i kontaktirati na njihovim profilima na Instagramu i Facebooku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....