Ako još niste upisali godišnji ili još uvijek možete promijeniti planove za ovo ljeto, tada vam toplo preporučujemo da si zabilježite 23. srpnja u kalendaru i napravite rezervaciju za Novigrad, jer te ljetne nedjeljne večeri želite biti na ovom mjestu. Naime, Marina Gaši, chefica restorana Marina ugostiti će slavnog Anthonyja Genovesea, chefa restorana Il Pagliaccio u Rimu čiji restoran ima dvije Michelinove zvjezdice.
Ponosno je to objavila jedna od naših ponajboljih chefica, koja posljednjih godina neumorno ostavlja upečatljiv trag na hrvatskoj gastronomskoj sceni. Njezin restoran u istarskom gradiću tako je postao prepoznat i van naših granica, a sve zahvaljujući njezinoj viziji i ideji da "sva naša jela sadrže isključivo namirnice iz Jadranskog mora". S druge, pak, strane, francusko-talijanski chef Anthony Genovese, koji je 2019. bio jedan od najsimpatičnijih sudionika Chefs’Stagea u Dubrovniku, nadaleko je poznat po svojoj upornosti na ostvarenju životnog sna.
Za one koji ne znaju, nakon što je završio školu u Nici, Anthony Genovese četiri je godine radio u nekoliko restorana s Michelinovim zvjezdicama na francuskoj rivijeri. No, kako je u njegovoj viziji onoga što bi volio raditi bila talijanska kuhinja, dobio je mjesto u restoranu Pinchiorri s tri Michelinove zvjezdice u Firenzi i ostao tamo četiri godine. Godinu dana radio je u Tokiju, potom u Londonu, Honk Kongu, Tajlandu, Kini, Maleziji, a 2000. je postao glavni chef najvećeg hotela na Amalfijevoj obali i s 28 godina dobio prvu Michelinovu zvjezdicu. Tri godine kasnije odlučio se vratiti u Rim i otvoriti vlastiti restoran. Nazvao ga je klaun, odnosno Pagliaccio iz vrlo emotivnih osobnih razloga.
"Prvi je što je moja mama jako voljela slikati klaunove. Uvijek ih je crtala i poklanjala mom ocu koji je nažalost umro kad mi je bilo samo sedam godina. Drugi je razlog što je moj posao veliki cirkus. Uvijek moraš biti nasmijan, šarmantan, ljubazan i zapravo imati puno maski kao i pagliaccio", rekao je svojevremeno za Gloriju.
Prijateljstvo između njega i Marine Gaši rodilo se baš te 2019., a traje sve do danas kada ćemo prvi puta imati priliku vidjeti kako dvoje vrhunskih chefova zajedno slaže po svemu sudeći vrlo zanimljivu večeru.
Rezervacija je, naravno, neophodna.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....