The dinner

Ljetna večera koju ne želite propustiti: Marini Gaši u goste dolazi slavni Anthony Genovese

Marina Gaši i njezin restoran u Novigradu

 Berislava Picek, Marijana Banko/Cropix
Riječ je o jednoj od suradnji za koju smo dugo navijali i napokon će se desiti

Ako još niste upisali godišnji ili još uvijek možete promijeniti planove za ovo ljeto, tada vam toplo preporučujemo da si zabilježite 23. srpnja u kalendaru i napravite rezervaciju za Novigrad, jer te ljetne nedjeljne večeri želite biti na ovom mjestu. Naime, Marina Gaši, chefica restorana Marina ugostiti će slavnog Anthonyja Genovesea, chefa restorana Il Pagliaccio u Rimu čiji restoran ima dvije Michelinove zvjezdice.

Ponosno je to objavila jedna od naših ponajboljih chefica, koja posljednjih godina neumorno ostavlja upečatljiv trag na hrvatskoj gastronomskoj sceni. Njezin restoran u istarskom gradiću tako je postao prepoznat i van naših granica, a sve zahvaljujući njezinoj viziji i ideji da "sva naša jela sadrže isključivo namirnice iz Jadranskog mora". S druge, pak, strane, francusko-talijanski chef Anthony Genovese, koji je 2019. bio jedan od najsimpatičnijih sudionika Chefs’Stagea u Dubrovniku, nadaleko je poznat po svojoj upornosti na ostvarenju životnog sna.

Za one koji ne znaju, nakon što je završio školu u Nici, Anthony Genovese četiri je godine radio u nekoliko restorana s Michelinovim zvjezdicama na francuskoj rivijeri. No, kako je u njegovoj viziji onoga što bi volio raditi bila talijanska kuhinja, dobio je mjesto u restoranu Pinchiorri s tri Michelinove zvjezdice u Firenzi i ostao tamo četiri godine. Godinu dana radio je u Tokiju, potom u Londonu, Honk Kongu, Tajlandu, Kini, Maleziji, a 2000. je postao glavni chef najvećeg hotela na Amalfijevoj obali i s 28 godina dobio prvu Michelinovu zvjezdicu. Tri godine kasnije odlučio se vratiti u Rim i otvoriti vlastiti restoran. Nazvao ga je klaun, odnosno Pagliaccio iz vrlo emotivnih osobnih razloga.

"Prvi je što je moja mama jako voljela slikati klaunove. Uvijek ih je crtala i poklanjala mom ocu koji je nažalost umro kad mi je bilo samo sedam godina. Drugi je razlog što je moj posao veliki cirkus. Uvijek moraš biti nasmijan, šarmantan, ljubazan i zapravo imati puno maski kao i pagliaccio", rekao je svojevremeno za Gloriju.

Prijateljstvo između njega i Marine Gaši rodilo se baš te 2019., a traje sve do danas kada ćemo prvi puta imati priliku vidjeti kako dvoje vrhunskih chefova zajedno slaže po svemu sudeći vrlo zanimljivu večeru.

Rezervacija je, naravno, neophodna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 07:17