Proteklih mjesec dana još smo jednom obišli cijelu zemlju u potrazi za najslasnijim pričama pa ih upakirali u novi broj magazina Dobra hrana. Ove nedjelje, 3. travnja, tako vas na kioscima čeka priča o najiščekivanijoj uskrsnoj kuharici domaće autorice, a saznali smo i sve o francuskim sirevima iz Like poznatog domaćeg chefa te kako nastaje i zašto je u Međimurju toliko važno meso 'z tiblice.
Posjetili smo i legendarnu gostionicu smještenu u srcu Korčule koja gostima ponovno nudi sjajna jela, pričali o proljetnim choux zalogajima s trenutno najpopularnijom slastičarkom u zemlji i chefom za čijim su jelima Zagrepčani posljednjih mjesec dana jednostavno poludjeli. Bili smo na tržnici i saznali što se dogodi kada od kumica zatražite šaku ili dvije potočarke, a u Velikoj Rakovici smo pronašli i jednu staru peć na kojoj se peku pravi domaći mlinci. Kako bi na najljepši način otvorili prve proljetne dane, otkrivamo vam i tko i gdje radi slatke, neodoljivo kremaste cupcakes.
Osim potrage za slasnim pričama, ponešto smo i skuhali. Dok smo mi otvarali sezonu i od srijemuša pripremili četiri omiljena proljetna jela, naša suradnica Slavica Šagolj zaigrala se slatkim klasicima pa ih napravila u slanoj varijanti. S druge strane, naš vinski znalac Saša Špiranec opasno se bacio na istraživanje domaćih rosea pa napravio ultimativni vodič s čak 75 etiketa iz berbe 2021. Na kraju, nemojte preskočiti niti rubriku Dobri restorani i recenzije čak šest domaćih restorana.
Novi broj magazina Dobra hrana na kioscima i trgovinama diljem zemlje čeka vas već ove nedjelje, 3. travnja. Ne propustite!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....