Nutricionistica Anita Šupe, diplomirala je prehranu i nutricionizam na geteborškom sveučilištu, a svoja iskustva dijeli putem bloga Istine i laži o hrani. U ovoj je prilici s nama podijelila recept za svoje omiljene fine lepinje.
- 2 jaja
- 160 g mljevenih indijskih oraščića
- 2 dl kiselog vrhnja
- 1,5 jušna žlica psyllium praška
- sol
- prašak za pecivo
- 100 g ribanog tvrdog sira
Istucite jaja pa dodajte mljevene orahe, vrhnje, psyllium prašak, sol, prašak za pecivo i na kraju ribani sir. Ostavite tijesto da miruje pet minuta. Na limu obloženom papirom za pečenje rasporedite tijesto u pet hrpica pa vlažnim dlanovima oblikujte okrugle lepinje. Pecite u pećnicina na 200 stupnjeva. Kad se lepinje dignu, smanjite temperaturu na 180 stupnjeva i pecite ukupno 30 minuta ili dok ne porumene (ovisno o pećnici).
Želite li od ovog tijesta napraviti pizzu, razvucite ga tanko u jednom komadu na okrugli lim pa ga zapecite pet minuta. Izvadite iz pećnice, nadjenite željenim sastojcima pa pecite još 15 do 20 minuta, po potrebi i duže.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....