Novinarka portala Food & Wine, Jenn Rice, je posjetila francuski Marché des Enfants Rouges, a tvrdi kako se radi o mjestu koje nudi veličanstveni sendvič. Ide toliko daleko da ga proziva najboljim sendvičem na svijetu, a mnogi se s njom slažu. Ipak, jedan drugi shop joj je možda čak i više zaokupio pažnju. Chez Alain Miam Miam je zapazila jer je pred njim bio dugačak red u kojem su gosti strpljivo čekali da im chef Alain Poussel pripremi neku od svojih sendvič kreacija. Alain se pekarstvom bavi više od 25 godina, a Chez Alain Miam Miam je otvorio 2005. godine s namjerom da gostima ponudi iznimne sendviče, palačinke i svježe pečeni kruh.
''Moji recepti se nikada nisu mijenjali. Svaki dan nudim isključivo sendviče, kolače i slatke palačinke'' - govori Alain.
Jenn je u redu za svoj sendvič čekala gotovo dva sata, a Alain kaže da je to normalno.
''Shvaćam da se radi o jako dugom čekanju - potrebno je doći u dobrom društvu, a to je istovremeno prilika da upoznate nove ljude tijekom svog čekanja'' - govori Alain.
Ako vas put dovede u Pariz, budite spremni na čekanje između sat i dva, a Jenn odgovorno tvrdi da se isplati čekati. Tostirani sendvič (a la plancha) je ultimativna poslastica. Napunjen je ili Comte ili Cantal sirom, karameliziranim lukom, mrkvom, rajčicom, salatom, avokadom i svježim biljem.
''Mislim da tajna mojih sendviča leži u svježim namirnicama koje svakodnevno koristim, radi se o organskom povrću i domaćim proizvodima'' - govori Alain.
Rousell govori kako je njegov štand najbolje posjetiti u jutarnjim satima kako bi se izbjeglo veliko čekanje koje je najduže između podneva i tri sata popodne. Otvoren je od srijede do nedjelje. Zapravo je to čekanje dio iskustva, kako i sam Alain govori. On osobno razgovara sa svakom mušterijom i sam radi baš svaki sendvič kako bi se uvjerio da je najbolji moguć.
''Potrebno je izvjesno vrijeme da bi se pripremio dobar sendvič, a ja volim uspostaviti odnos sa svakim. Svatko mora izabrati sastojak koji u sendvič želi staviti, a dosta vremena odlazi i na kušanje sireva, budući da svaki gost kuša sve sireve u ponudi prije no odluči koji želi jesti u svom sendviču'' - kaže Alain.
Ako se nađete u prilici da isprobate ovaj sendvič, svakako nam javite. Bit ćemo ljubomorni, ali sretni!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....