Ovo jelo jede se i toplo i hladno. Priprema nije komplicirana, a rezultat je uistinu preukusan.
1. Pripremite jedan teleći jezik, korjenasto povrće, jedan luk, papar, sol, 500 g zelenih ili žutih mahuna. Mahune skuhajte, ali pazite da se ne prekuhaju.
2. Jezik kuhajte sa korjenastim povrćem i lukom kojeg ste kratko ispekli u pećnici. Neka se kuha dva do tri sata pri čemu skidajte pjenu s površine.
3. Za salatu pripremite par slanih inćuna, pola vezice peršina i vlasca (ili dva češnja češnjaka), žlicu i pol kapara, limunov sok i naribanu limunovu koricu.
4. Sve sastojke pomiješajte s maslinovim uljem i prelijte preko kuhanih, ocijeđenih mahuna. Popaprite. Promiješajte da se svi okusi prožmu.
5. Kada je jezik kuhan, izvadite ga iz lonca i dok je još vruć ogulite vanjsku hrapavu kožu.
6. Oguljeni jezik pažljivo uzdužno izrežite na tanke šnite i poslužite sa pripremljenom salatom od mahuna.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....