Korak 1.
Koristite brašnaste krumpire koji su čuvani na hladnom i suhom mjestu. Ogulite ih i izrežite na trakice jednake veličine (oko 1 cm debele).
Korak 2.
U loncu zagrijte vodu te krumpire blanširajte u kipućoj vodi oko 3 minute. Ocijedite ih i ostavite da se osuše na zraku.
Korak 3.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Lim ostavite u njoj da se zagrije. Dodajte dvije žlice suncokretovog ulja i vratite da se ulje zagrije.
Korak 4.
Zatim dodajte krumpiriće, okrenite ih u tom ulju te ih posolite s krupnom soli. Pazite da na limu za pečenje budu posloženi baz da se dodiruju. Pecite 35 minuta, povremeno okretajući ih dok ne posatnu zlatni.
Korak 5.
Posipajte ispečene krumpiriće s još soli i začinskim biljem po želji!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....