Konoba Burin u Zagrebu posjetitelje ugošćuje već gotovo 80 godina. Do prije godinu dana to je bio uglavnom riblji restoran, no Mario Antunović, novi vlasnik, imao je drugačiju viziju.
– Na donjem katu gdje je restoran ostavio sam stanje kao što sam ga i zatekao. Nakon razmišljanja što bi ovdje gore bilo najbolje napraviti, palo mi je na pamet da napravimo tapas bar. Da ljudi uz bocu vina mogu malo i zameziti. Prostor je preuređen, a dodali smo i terasu ispred konobe – priča Antunović.
Osim raznolike ponude tapasa, u meni je uvrstio i jela za koja kaže da ih je nemoguće pronaći bilo gdje drugdje u Hrvatskoj.
Mliječni teleći kotlet
– Odlučio sam obogatiti ponudu mesa i uveo biftek, mliječni teleći kotlet, janjeći kotlet i juneći odrezak. Mliječni teleći kotlet se zove tako jer se radi o vrlo mladim telićima koji još uvijek sisaju majčino mlijeko. Najstarije tele može imati osam mjeseci. To je vrhunska delikatesa. Imamo i argentinske bifteke koje se isto jako rijetko u Hrvatskoj može naći – objašnjava nam vlasnik Konobe Burin.
Anti-stress i tamburaši
Povrće i voće nabavljaju na tržnici, a riba im najčešće stiže iz Zadra, no zna se dogoditi da se sami zapute u neku od zagrebačkih ribarnica. U sklopu Konobe Burin nalazi se i vinoteka u kojoj osim široke ponude domaćih vina možete pronaći i vrhunska strana vina poput dvije vrste talijanskih Barola i Ornellaiu.
– Cijene vina su standardne i gotovo sva, osim onih najskupljih, točimo na čaše – kaže Antunović. U privatnoj atmosferi donjeg kata nerjetko se organiziraju razne proslave na kojima može sudjelovati do 50 ljudi.
– Ovaj gornji kat je malo opušteniji i tu stane ljudi koliko treba – smije se Antunović i dodaje kako je najbolja atmosfera ponedjeljkom kada, za poslovne ljude, organiziraju Anti-stress party s – tamburašima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....