DOBRI RESTORANI 2022

Kako nam je bilo: pogledajte reakcije nagrađenih s dodjele nagrada Dobri restorani

 Davor Pongracic/Cropix
"Ovo je samo dodatna nagrada za ono što radimo i što živimo svaki dan", komentirao je chef Hrvoje Kroflin osvojene nagrade

Ovog ponedjeljka, 3. listopada, u predivnom hotelu Esplanade održana je 11. po redu dodjela nagrada Dobri restorani. Od samog dolaska gostiju i početka dodjele, atmosfera je bila više nego dobra, a kada je krenulo samo proglašenje dobitnika, uzbuđenje se moglo osjetiti u zraku. Priznanja su i ove godine dodijeljena restoranima u jednoj od ukupno četiri kategorije, a to su tradicionalni restoran, restoran visoke kuhinje, hotelski restoran visoke kategorije i restoran kreativne urbane kuhinje.

Sama dodjela krenula je proglašenjem najboljih tradicionalnih restorana, a prvo mjesto pripalo je splitskom Dvoru, koji se nalazi na Firulama i u kojem kuha Hrvoje Zirojević, jedan od najboljih chefova današnjice. Drugo mjesto pripalo je umaškom restoranu Buščina, a treće restoranu Crna svinja iz Čepina.

"Velika nam je čast i ponos preuzeti takvu nagradu. U toj jednoj velikoj količini posla, bila je sezona jako dobra, ovo je jedno priznanje da nismo skrenuli s pravog puta i da smo sačuvali kvalitetu i izvornost", rekao nam je Marko Balić, vlasnik restorana koji je u ime tima iz Dvora preuzeo nagradu.

image
Davor Pongracic/Cropix

Potom je slijedilo proglašenje najboljeg restorana kreativne urbane kuhinje, a ove smo godine upravo tu titulu dodijelili restoranu Tekka iz zagrebačke Radničke ulice. Nagradu je preuzeo chef restorana, Tomislav Pirš.

Drugo mjestu u kategoriji pripalo je splitskom restoranu PiNKU fish&wine vlasnika Frane Delića Cipe, dok se na trećem mjestu našao zagrebački El Toro Restaurant&Bar pod vodstvom chefa Marija Mihelja.

Najbolji hotelski restoran visoke kategorije je Cap Aureo iz istarskog Grand Park Hotela Rovinj, restoran čijom kuhinjom suvereno vlada chef Jeffrey Vella, a koji je prošle godine osvojio visoko treće mjesto na ovom izboru. Drugo mjesto u kategoriji pripalo je restoranu Zinfandel‘s zagrebačkog hotela Esplanade i timu koji predvodi chefica Ana Grgić Tomić. Na trećem je mjestu Nebo Restaurant & Lounge by Deni Srdoč, koji se nalazi u hotelu Hilton Rijeka Costabella.

"Iznenađeni smo, jako nam je drago i jedva čekamo iduću godinu. Nagradu ćemo držati na posebnom mjestu u našoj kolekciji nagrada u Cap Aureu", komentirao je nakon dodjele chef Jeffrey Vella.

image
Davor Pongracic/Cropix

Nagradu za najbolji restoran visoke kuhinje u 2022. godini osvojio je Noel, jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom. Nagradu su preuzeli chef Bruno Vokal i sommelier Ivan Jug. Drugo mjesto pripalo je restoranu ManO2 pod vodstvom chefa Hrvoja Kroflina, a treće korčulanskom LD restoranu u kojem stvara chef Marko Gajski.

"Iznenađeni jesmo i punog srca, ali uz trud koji ulažemo, uvijek imamo visoka očekivanja od svega što radimo, tako i od ovog. Jako nam je drago i ovo je samo još jedan od motivatora koji će nam u budućnosti donijeti još veća priznanja, više nagrada i veća postignuća" rekao nam je u kratkom razgovoru chef Bruno Vokal.

image
Davor Pongracic/Cropix

Osim priznanja najboljim restoranima, dodijelili smo i nagrade chefu godine, mladom chefu u usponu te nagradu restoranu koji posebnu pozornost pridaje odnosu prema vinu. Chefom 2022. godine tako je proglašen talentirani Hrvoje Kroflin iz ranije spomenutog restorana ManO2, dok je nagrada "Andrej Barbieri" za mladog chefa u usponu pripala Jakovu Ujakoviću iz šibenskog Pelegrinija. Ekipa iz Pelegrinija slavila je također u kategoriji "Vinska karta godine", a tu je nagradu preuzeo sommelier Pelegrinija Branimir Vukšić.

"Najviše sam ponosan na svoj tim koji veliku većinu toga gura na visokom nivou i u konačnici, to se manifestira na jednoj ovakvoj nagradi. Ovo je samo dodatna nagrada za ono što radimo i što živimo svaki dan", rekao nam je chef godine Hrvoje Kroflin.

image
Davor Pongracic/Cropix
image
Davor Pongracic/Cropix
image
Davor Pongracic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:23