HUMANITARNI PROJEKT

Kako bi pomogli kolegici gastro blogerici domaći food influenceri pokrenuli humanitarni bake sale

 @slavonka/@zdravoislasno/
Oduvijek ste htjeli isprobati jela s Instagrama? Sudjelovanjem u humanitarnom projektu domaćih blogera sada možete i to

Kako bi pomogli Heleni Jakoliš, gastro blogerici, autorici dvije kuharice i kolegici čije su zdravstvene dijagnoze dovele do čitavog niza komplikacija i koja trenutno prikuplja novčana sredstva za nastavak svog liječenja u Francuskoj, domaći gastro blogeri udružili su snage i organizirali prvi humanitarni bake sale. Organizatorice Enu Nagy i Ninu Mrvicu odmah u početku više je nego pozitivno iznenadio odaziv kolega blogera, ali i zainteresiranost njihovih pratitelja.

"Mogu reci da sam problem-solver i često nepromišljeno uđem u realizaciju neke svoje ideje, a sve u svrhu pomoći nekome.. tako je i Humanitarni bake sale nastao. To je bila prva ideja koja mi je pala na pamet kada sam vidjela da je Heleni potrebna pomoć. Nina Mrvica je odmah uskočila, razradili smo plan i krenuli. Očekivala sam da će ljudi sudjelovati s obje strane, ali sam opet iznenađena količinom dobrote koja se dogodila u ovom kratkom roku", rekla nam je Ena Nagy, pokretačica projekta.

Kako nam je objasnila Ena, ideja humanitarnog bake salea vrlo je jednostavna. Svakog dana na Instagram profilu objavljuje se jedno jelo jednog blogera, zainteresirani za kupnju prijavljuju se privatnom porukom, uplaćuju potreban iznos na račun Helene Jakoliš, a paket im se zatim šalje poštom ili uručuje osobno.

Pratitelji su na ovaj način do sada mogli kupiti čitav niz poslastica, od cimet rolica, preko brownieja, sourdough focaccie pa sve do zobenih pločica i pite od jabuka. Cijena jednog paketa uglavnom iznosi 50 kuna, a s obzirom na broj zainteresiranih, objasnila nam je Ena, akcija će se nastaviti sve dok se ne skupi dovoljno sredstva za Helenino liječenje. Instagram profil ostat će otvoren i za druge akcije ovog tipa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:16