Za pamćenje

Jubilarna 30. Vinistra bila je iznad svih očekivanja, novi koncept sve je oduševio

 Merlo De Graia
Slavljenički je bilo prošlog vikenda u Poreču, više od 10 tisuća posjetitelja nije propustilo najveću regionalnu manifestaciju na kojoj se predstavilo 125 izlagača

Završena je jubilarna 30. Vinistra. Tijekom vikenda, od 10. do 12. svibnja, ovu atraktivnu izložbu u Poreču posjetilo je više od 10 tisuća ljubitelja vina i vinskih profesionalaca. Rođendansku obljetnicu nije propustio ni premijer Andrej Plenković, koji je drugog dana manifestacije obišao sve istarske vinare i izlagače.

image
Merlo De Graia
image
Merlo De Graia

U dvorani Žatika čuli su se svi jezici svijeta, brojni turisti koji borave u Istri nisu propustili Vinistru uživajući prvenstveno u vrhunskim malvazijama i teranima na kojima se temelji jedinstvena istarska vinska priča.

Izlagački prostori nikad nisu bili atraktivniji. Moderni, ujednačeni, otvoreni, stilski su pratili novi vizualni identitet. Grozd koji podsjeća na istarski poluotok, kreiraju različite veličine bobica, simboli velikih i malih vinarija zahvaljujući kojima je danas Istra na vinskoj karti svijeta.

image
Merlo De Graia
image
Merlo De Graia

Novim konceptom i vrhunskom organizacijom još se jednom potvrdilo kako istarski vinari okupljeni u visoko profesionalnoj udruzi Vinistra pokreću nove trendove na hrvatskoj vinskoj sceni i šalju poruku zajedništva o kojem je bilo mnogo riječi prošlog vikenda.

image
Merlo De Graia

"U proteklih 30 godina naša udruga u suradnji s partnerima napravila je mnogo za istarsko vinogradarstvo i vinarstvo, na brojne izazove s kojima se suočavamo uspješno odgovaramo upravo zahvaljujući zajedništvu svih naših vinara. To potvrđuje i naša manifestacija koja je ove godine proslavila veliki 30. rođendan. Osjetila se slavljenička atmosfera, vinari i posjetitelji zadovoljni su novim modernijim konceptom. Jubilarna Vinistra prošla je iznad svih očekivanja", istaknuo je Luka Rossi, predsjednik Vinistre, zahvalivši se svim članovima i profesionalcima u udruzi Vinistra na još jednom izvrsno obavljenom poslu te svim partnerima, sponzorima i pokroviteljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 09:01