U zagrebačkom restoranu Vrapčak ovog je tjedna najavljen novi festival obožavatelja špek fileka pod imenom "Tripe fest". Već 30-ak prijavljenih ekipa iz Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine te Srbije natjecat će se 3. lipnja u restoran Kod bake, u Kapelici pored Garešnice. Međutim, ako i sami volite jesti i radite tripice, špek fileke, vampe ili škembiće te mislite da su vrijedni pažnje i borbe, još nije kasno da se prijavite na ovo drugo po redu natjecanje u spravljanju jela koje je nekad bilo sinonim za dobar gablec ili marendu, a gostionicima redovito "radilo" promet. Svoje prijave šaljite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a za kotizaciju pripremite 15 eura po osobi za što ćete dobiti majicu, ručak i vino.
Organizatori naglašavaju kako natjecatelji donose kotliće i začine, dok će organizatori osigurati kuhalište, drva za loženje, 2 kg obarenih PIK-ovi fileka. Za kuhanje ćete imati dva i pol sata, a uzorke ćete pred organizatore i suce predati pod šifrom. Koji će pobijediti i osvojiti nagradu na natjecanju Tripe festa 2023. odlučit će organizatori i suci u sastavu Branko Ognjenović, Rene Karaman, Domagoj Jakopović Ribafish, Davor Dretar Drele, Branko Uvodić, Dražen Kocijan Kocka, Vladimir Jurić i Zdravko Andri.
Što se tiče programa na dan festivala, okupljanje i prijave počinju 3. lipnja u 11 sati. U podne slijedi pozdravni govor organizatora nakon čega stvar postaje ozbiljna, jer ekipe u 12:30 sati počinju s kuhanjem. U 15 sati je na rasporedu predaja uzoraka i kušanje fileka, a u 16 suočavanje s istinom, odnosno proglašenje najboljih. Ne brinite, ne morate tada odmah otići, zabavite se s prijateljima i obitelji na vrtnoj zabavi koja će trajati dok bude dobrih ljudi.
Želite li impresionirati žiri, toplo vam preporučujemo da isprobate recept vlasnika restorana Kod bake. Tko zna, možda vam donese pobjedu!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....