ŠTO GLEDATI?

Jeremy Allen White osvojio nagradu za ulogu u hit seriji, sada je pravo vrijeme da je pogledate

 Frederic J. Brown/Afp
U slučaju da još uvijek niste pogledali "The Bear", možda je upravo sada pravo vrijeme da se bacite na binganje

Na jučerašnjoj dodjeli nagrada Zlatni globus, među ostalima, jednu od važnijih nagrada primio je i glumac Jeremy Allen White. On je, naime, proglašen najboljim glumcem u kategoriji televizijskih serija koje ulaze u kategoriju mjuzikla ili komedije za ulogu chefa Carmena ‘Carmyja‘ Berzatta u superpopularnom "The Bearu".

image
Tenor/

Podsjetimo, kada je ovog ljeta izašla, serija je izazvala brojne reakcije poznatih svjetskih chefova zbog autentičnosti prikazanog rada u kuhinji. Sama radnja vrti se oko mladog, iznimno uspješnog chefa koji je karijeru gradio u najboljim fine dining restoranima na svijetu, da bi se zatim, nakon smrti svoga brata Michaela, vratio kući i preuzeo restoran koji je do tada vodio upravo njegov problematični brat. Restoran koji preuzima svojevrsna je zalogajnica koja nudi jednostavna jela, a koju Carmen, kojeg glumi White, želi podići na novu razinu. Ono što je posebno oduševilo ljubitelje ovakvih serija je napeta radnja koja se odvija brzo, istovremeno je dramatična i zabavna, a mnogima su za oko posebno zapeli i trenuci u kojima se spominju restorani poput Nome i Eleven Madison Parka.

White je u kategoriji nominiran s velikim imenima kao što su Donald Glover ("Atlanta"), Bill Hader ("Barry"), Steve Martin ("Only Murders in the Building") i Martin Short ("Only Murders in the Building") te je upravo zato bio prilično iznenađen činjenicom da je nagrada pripala upravo njemu.

"‘The Bear‘. Volim ‘The Bear‘. Volim Carmyja, ekipu s kojom sam radio. Ako sam bio dobar, bilo je zato što su i oni bili dobri", izjavio je Jeremy Allen White nakon preuzimanja nagrade.

image
Frederic J. Brown/Afp

Inače, kreator serije "The Bear" je Christopher Storer koji je radio i na ostvarenjima kao što su "Ramy", "Eighth Grade" i "Hasan Minhaj: Homecoming King". Ako je još uvijek niste pogledali, možda je sada pravo vrijeme da to učinite. Gledati je možete na platformama HULU ili Disney+.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:10