Sljedeće izdanje Spinnaker Gourmet Stagea održat će se u sklopu Tunalicious Festivala u četvrtak, 12. rujna 2024. godine u porečkom restoranu Spinnaker. Glavni Spinnakerov chef Goran Hrastovčak ovog će puta kuhinju prepustiti jednom od začetnika hrvatske fine dining scene, Zdravku Tomšiću, a u fokusu degustacijskog menua koji će Tomšić pripremiti za ovu priliku bit će vrhunska jadranska tuna.
"Prošle je godine Spinnaker zablistao s novim interijerom restorana i novim degustacijskim jelovnicima. Sada smo otišli stepenicu više i zauzeli svoje mjesto na svjetski cijenjenom Michelinovom vodiču preporuka. Sjedinjujemo lokalnu kuhinju, vrhunske namirnice i autentične okuse. Veselim se što ćemo u sklopu našeg Gourmet Stagea na Tunalicious Festivalu ove jeseni ugostiti kuharsku veličinu kao što je Zdravko Tomšić koji će nam zasigurno prirediti tunu u mnogim impresivnim varijacijama", rekao je Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamaru.
Spinnaker Gourmet Stage je serija kulinarskih događanja koja slavi bogato gastronomsko naslijeđe Hrvatske i susjednih zemalja, od kojih je svaka povijesno utjecala na istarsku kuhinju. Gostujući chefovi na svakom izdanju imaju priliku predstaviti svoja autorska jela, nudeći degustacijske jelovnike koji u Poreč donose suštinu njihovih kuhinja, često stavljajući naglasak na namirnice koje su specifične za ovo podneblje. U prošlosti su Spinnaker Gourmet Stage obilježili ugledni chefovi, od kojih je svaki ostavio jedinstven trag na regionalnoj i međunarodnoj kulinarskoj sceni.
Na tuni posvećenom izdanju Spinnaker Gourmet Stagea gostovat će poznati chef Zdravko Tomšić koji ima posebno mjesto u hrvatskoj gastronomiji, tim više što je na ovim prostorima bio jedan od prvih utemeljitelja fine dining scene i slow food pokreta. Tomšić se savršeno uklapa u priču Spinnaker Gourmet Stagea svojom jednostavnom filozofijom tradicijske kuhinje temeljene na lokalnim namirnicama. Njegov životopis krase titule voditelja kuhinje restorana Kukuriku od 1998. do 2005. godine, a od 2005. do 2015. radio je kao head chef restorana Draga di Lovrana za vrijeme kojeg su njegov rad prepoznali Gault Millau Austrije, Gambero Rosso i drugi. Danas ovaj majstor-kuhar poprima ulogu edukatora pa je tako i njegovo mentorstvo pomoglo izgraditi pregršt vrhunskih mladih kuhara. Kao konzultant i edukator fokusira se na hrvatsku nacionalnu i tradicijsku kuhinju te svoje znanje dijeli sa restoranima, agencijama za evente, obrazovnim ustanovama i vinarijama od Istre do Dubrovnika.
Voditelj restorana i glavni sommelier Spinnakera Zoran Gregorović sljubit će jedinstveni Tomšićev tuna menu s vrhunskim istarskim vinima Kadum. Ovaj izbor dodatno naglašava spoj tradicije i suvremenog doba. Naime, Ivan Kadum preuzeo je ljubav prema vinogradarstvu od svog oca Darka s kojim je ponovno pokrenuo obiteljski posao nakon 100 godina. Dio vinarije Kadum nalazi se u kući u mjestu Buići pored Poreča, a vinograd na čak devet hektara bogate duboke crvenice obrađuju po svim standardima organske proizvodnje.
Valamarov je Spinnaker smješten u starogradskoj jezgri Poreča, na samoj porečkoj rivi koja se svake godine u rujnu tijekom Tunalicious Festivala pretvara u pozornicu zabave te bogate ponude vrhunskog fine dininga i street fooda na temu tune, kraljice mora.
Restoran već uzima predbilježbe za mjesto u restoranu za ovu večeru, rezervacije su moguće putem emaila na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pozivom na broj telefona 052 400 804. Konkretan jelovnik i cijene bit će objavljeni krajem kolovoza na službenoj web stranici i na društvenim mrežama restorana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....