ČITATELJI U ŠOKU

Jedan od najčitanijih portala na svijetu odustao od recepata s govedinom, rasprave ne prestaju

 Foxys_forest_manufacture/Getty Images/istockphoto
Više nego zanimljiv potez prije nešto više od tjedan dana iznenadio je čitatelje jednog od najčitanijih gastronomskih portala

Uredništvo gastronomskog portala Epicurious prije dva tjedna obznanilo je kako više neće objavljivati recepte koje uključuju govedinu, a rasprave njihovih pratitelja na tu temu još se uvijek nisu stišale. Vodstvo portala svoju je odluku pojasnilo činjenicom kako se žele okrenuti održivosti, no kako ne žele da njihovi čitatelji ovu odluku shvate kao napad na njih same. Dodali su i kako je odluka donesena na temelju ekološke osviještenosti, kako ne žele dodatno pridonositi globalnom zatopljenju te su se prozvali "pro planet" orijentiranima.

Donedavni, ali i oni fanovi koje će Epicurious ovim potezom tek pridobiti, prilično su podijeljeni. Dok jedni tvrde kako je ovo definitivan razlog da prestanu čitati jedan od vodećih gastronomskih portala na svijetu, drugi ih podržavaju i smatraju njihovu odluku iznimno hrabrom i pametnom. Ipak, velik je, značajan i hrabar potez u pitanju, ali prije svega iznimno zanimljiv. Naime, Epicurious je jedan od najčitanijih gastronomskih portala orijentiranih na stvaranje recepata. Jedan je od medija Conde Nasta, a na službenim stranicama spominju se brojevi od čak 8, 4 milijuna čitatelja te 8, 5 milijuna pratitelja na društvenim mrežama.

Zanimljivo je dodati i kako iz Epicuriousa sa svoje stranice ipak nisu skinuli ranije objavljene recepte s govedinom te se oni još uvijek mogu pronaći na poznatoj adresi, no posljednjih više od godinu dana, kako su objasnili, fokusirali su se isključivo na recepte bez govedine te su, navode u svom objašnjenju, svojim čitateljima predlagali, primjerice, vegetarijanske recepte za ljetno grilanje, a oni su ih, kako kažu, prilično dobro prihvatili.

I dok se cijela situacija pojedincima čini pretjeranom, iz Epicuriousa su poručili kako smatraju da promjene počinju od malih stvari pa će tako, ako svojim receptima tek jednog čitatelja uspiju uvjeriti da umjesto za komadom junetine u trgovini radije posegne za konzervom slanutka, smatraju, već učiniti jednu veliku stvar. Poručili su i kako koncept i namjere portala ostaju iste te kako je inspirirati kuhare amatere za njih uvijek na prvom mjestu no ovim potezom žele to činiti još pametnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:51