Novo na tržištu

Iz Vukovara nam stižu ćevapi, kobasice, pljeskavice i kulen od slatkovodne ribe

Ilustracija

 _jure/Getty Images
Trenutno imaju devet proizvoda, no već rade na novima te planiraju proširiti proizvodnju

Jedinstvena ponuda proizvoda od slatkovodne ribe kreće iz Vukovara. Od ribe koju će nabavljati od tvrtke Panona mare iz Orahovice radit će ćevape, kobasice, pljeskavice i kulen, no to su samo neki od proizvoda koji će se naći u ponudi.

“Pokrenuli smo nešto što je općenito novo na tržištu“, ističe za Osječku televiziju Miroslav Balaž, suvlasnik proizvodnog pogona "Panonica" tvrtke Istar agro d.o.o., dodajući da u budućnosti planiraju razvoj primarne prerade i suradnja s lokalnim ribarima, prenosi Agroklub. Također, u drugoj fazi će raditi na razvoju maloprodaje i osmišljavanju novih proizvoda.

A u prvu fazu opremanja pogona vlasnici Goran Terzić i Miroslav Balaž uložili su 150.000 eura vlastitih sredstava, dok se u drugu fazu, u koju spada primarna prerada, planira uložiti dodatnih 75.000 eura za nabavu opreme.

Agroklub nadalje piše kako pogon "Panonica" trenutno proizvodi devet proizvoda i zapošljava tri tehnologa od kojih je jedan voditelj proizvodnje. No, planiraju nova zapošljavanja i širenje kapaciteta.

“Trenutno proizvodimo devet proizvoda, tri okusa u tri oblika“, rekao je Goran Teklić, voditelj prodaje.

U planu je, dodao je Balaž, i proširenje same proizvodnje, a kapacitet o kojem razmišljaju je 500 do tisuću kilograma dnevno.

Osim toga, uskoro otvaraju i maloprodajni objekt na Gradskoj tržnici Vukovar gdje će građani imati priliku kupiti i probati nove, inovativne vukovarske proizvode, a najavili su i kako će ih plasirati i u susjedne gradove - Vinkovce i Osijek.

Cijeli članak i video prilog možete pogledati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 08:23