Prije dvije godine sudjelovao je u Netflixovom kulinarskom showu The Final Table i postao poznat široj javnosti, a onda je, s dodatnom slavom koju mu je donio Instagram, sa svojim pratiteljima počeo dijeliti recepte za popularna brazilska jela. Chef Rafael Gil trenutno radi u hotelu Keraton at the Plaza u Jakarti, a prije toga radio je u kuhinjama s Michelinovim zvjezdicama, španjolskom The Martín Berasategui Restaurantu te restoranu EVO u Barceloni. Upravo zbog njegovog bogatog iskustva, posebno nam se svidjela činjenica što ovaj brazilski chef na društvenim mrežama nesebično dijeli recepte za jela koja se vrlo jednostavno pripremaju i kod kuće te mogu poslužiti kao dobra inspiracija doručak, ručak ili večeru.
Ni sami nismo odoljeli te smo testirali njegov recept za joelho, peciva sa šunkom, sirom i rajčicom pa se iznenadili jednostavnim načinom pripreme, a efektnim i na kraju, ono najvažnije, ukusnim snackom. Za oko nam je zapeo i desert koji chef Gil opisuje kao čokoladni flan zanimljive teksture, a čini se i kako nismo jedini. Ovaj, kao i brojne druge recepte isprobao je velik broj njegovih pratitelja koji fotografije istih svakodnevno dijele na svojim Instagram profilima. Dobro je spomenuti i kako ćete među receptima ovog simpatičnog chefa pronaći ćete i onaj za omiljeni španjolski slatkiš Pastéis de Nata, Galinhadu, brazilsku rižu s piletinom, pa čak i detaljne upute za domaći calzone.
Joelho peciva po receptu chefa Rafaela Gila
Za pripremu peciva trebat će vam:
250 g brašna
35 ml ulja
1 žličica šećera
1 žličica soli
125 ml vode
1/2 žličice kvasca
Šunka po izboru
Sir po izboru
1 rajčica
1 žličica origana
1/2 žličice bosiljka
2 žlice parmezana
2 žlice sezama
1 žlica maslinovog ulja
Priprema:
Pomiješajte brašno i kvasac. U drugoj posudi pomiješajte vodu i ulje, dodajte šećer i sol pa sve dobro promiješajte. Dodajte mješavinu brašna i kvasca i zamijesite tijesto. Mijesite 10-15 minuta dok se tijesto ne pretvori u glatku kuglu, a ako vam se čini previše ljepljivo, dodajte još brašna. Prekrijte folijom i pustite da se diže barem sat vremena, dok se tijesto ne udvostruči. Kada se diglo, tijesto razvaljajte u duguljasti oblik. U sredinu dodajte šunku, sir i sitno sjeckanu rajčicu kojoj ste dodali začinsko bilje poput bosiljka i origana, sol, papar i maslinovo ulje. tijesto preklopite s obje strane, a zatim dobivenu roladu podijelite na jednake dijelove, prebacite na papir za pečenje, premažite jajem i pospite mješavinom parmezana, sušenog origana i sezama. Pecite na 250 stupnjeva dok peciva ne poprime zlatnu boju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....