Kolač za pripremu kojeg će vam trebati manje od pola sata i kojeg obožavaju baš svi ljubitelji čokolade, jedan je od onih koje baš u svakoj situaciji možemo prilagoditi samo svom ukusu. Pa tako, ako ste do sada već pronašli svoj savršen omjer sastojaka za kremastu unutrašnjost i hrskavu koricu, sve što vam je preostalo je odabir dodataka koji će ga učiniti još boljim. U nastavku donosimo recept za ultimativni brownie i nekoliko stvarno dobrih savjeta za dodatke.
LUDO ČOKOLADNI BROWNIE PO RECEPTU SLASTIČARKE ANE BLAŽON
Orašasti plodovi su uvijek dobra ideja
Dodatak orašastih plodova čokoladnom kolaču nikako ne može biti pogrešan. Bez obzira koristite li orahe, bademe, lješnjaka, kikiriki ili indijske oraščiće, vaš će kolač podići na novu razinu i dati mu dozu hrskavosti. No, svakako je dobro znati i kako je tostiranje orašastih plodova baš uvijek dobra ideja pa tako, želite li dodatno obogatiti svoj čokoladni kolač, bademe, lješnjake i druge oraščiće najprije na 5 do 10 minuta ubacite u pećnicu i pustite da zamirišu kuhinju.
Omiljeno voće i čokolada se vole
Ulazite li pak u skupinu ljudi koji obožavaju voćne slastice i omiljeni desert za vas je onaj koji sadrži i čokoladu, ali i pokoji osvježavajući element, prije samog pečenja u smjesu za brownie ubacite šaku omiljenog voća. Koristiti možete svježe ili višnje iz kompota, borovnice, kupine ili maline.
Grickalice i slatkiši su dobrodošli
U američkim varijantama ove poslastice često viđamo kako se brownie kolaču dodaju i grickalice poput pereca ili pak slatkiši poput pjenastih bombona. Slane perece tako možete ubaciti volite li slatko slane kombinacije, a dobro će se složiti i uz kakav karamel preljev, dok će marshmallows biti dobra opcija želite li brownieju dodati dozu slatkog i kremastog. Pripremate li brownie za veselo dječje druženje, razmislite i o šarenim čokoladnim bombončićima, keksima kao što su Oreo ili pepermint bombonima koje ste najprije dobro usitnili.
Sir i čokolada?
Dodaci poput kreme za cheesecake također dolaze u obzir kada je u pitanju omiljeni čokoladni kolač. Jednostavno smutite manju količinu smjese od koje biste inače pripremali cheesecake (krem sir, maslac, šećer, jaje) pa je čačkalicom rasporedite po površini nepečenog cheesecakea i ubacite u pećnicu. Spoj kolača od sira i onog od čokolade, vjerujte, zbilja je teško nadmašiti.
I na kraju...
Kada vam pak dosadi klasična varijanta ovog čokoladnog kolača, svakako razmislite o pripremi onog od batata ili možda s bijelom čokoladom i kokosom. Ideja nikad dovoljno!
SOČAN I AROMATIČAN BROWNIE S BIJELOM ČOKOLADOM I KOKOSOM
Za pripremu klasičnog brownieja trebat će vam:
140 g maslaca
200 g šećera
2 jaja
120 g otopljene tamne čokolade
100 g brašna
25 g kakaa u prahu
1 žličica vanilije
Prstohvat soli
Dodatno čokolade za posipanje
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. U posudi pomiješajte otopljeni maslac i šećer. Dodajte jaja i ekstrakt vanilije. Još jednom dobro promiješajte. Čokoladu otopite na pari, pustite da se malo ohladi pa je dodajte smjesi s jajima. Sve dobro promiješajte, a zatim dodajte prosijano brašno, kakao u prahu i sol. Kada su se svi sastojci povezali, dodajte komadiće čokolade, lagano promiješajte i prebacite u posudu za pečenje koju ste prethodno premazali maslacem. Pecite oko 30 minuta, a prije posluživanja brownie obavezno ohladite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....