SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Imamo detalje ovogodišnjeg Fuliranja, zagrebački trg ponovno će mirisati na puricu, sarmu i fritule

Donosimo prve detalje zagrebačkom Fuliranju, evo tko će sve kuhati i što nas sve čeka

Ove godine 11. put zaredom, od 29. studenog pa sve do 7. siječnja na zagrebački Trg Josipa Jurja Strossmayera stiže Fuliranje, svakako jedan od najpopularnijih događaja u sklopu Adventa u gradu. Kako najavljuju organizatori, Fuliranje ove zime ima misiju povratka Božića na ulice Zagreba u velikom stilu pa će se tako sve vrtjeti oko jelke i darova, lampica i cimeta, purice, sarme i fritula.

"Fuliranje ove zime slavi jedanaestu godinu postojanja i s ponosom možemo reći da smo uvelike doprinijeli razvoju Adventa kao turističkog branda u Zagrebu. U suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, stotinama restorana, ugostitelja, dizajnera i chefova radili smo na podizanju standarda zagrebačke street food scene, ali i gastronomske i turističke ponude Zagreba općenito. Stotine DJ-a, vrhunskih glazbenika i performera u sklopu Fuliranja, zagrebačke su ulice učinili urbanijim, modernijim i kulturnijim. Već tada stvorena atmosfera u Zagrebu dala je ozbiljan zamah i podršku kreativnoj event industriji pa je Advent u Zagrebu u samo 11 godina postao jedan od najboljih na Svijetu, a gastronomski zasigurno najatraktivniji", istaknuli su organizatori iz kreativne agencije Kokoš ili jaje.

image
Sandro Sklepic/
image
Sandro Sklepic/
image
Sandro Sklepic/

Kao i obično, na Strossyerovom trgu i ove će se godine okupiti poznati i manje poznati ugostitelji te se rasporediti u ukupno 17 kućica. Oni su Nebo by Deni Srdoč Streetstyle, Izakaya, Instutut za kobasice Mate Janković, Boogie Lab, Chefs burger by Ivan Pažanin, Picnic Mingle and Fun, Pizza Social Club, Purple Monkey, Rougemarin, Begs Plant Based Streetfood, Kužinavanje by Damir Tomljanović, Full Circle, Briocherie i Bakina tajna. Osim toga, nudit će se i vino, rakija, kokteli i šampanjac.

image
Sandro Sklepic/
image
Sandro Sklepic/
image

fuliranje zagreb

Sandro Sklepic/

Osim gastronomskog dijela, organizatori najavljuju i bogat glazbeni program u sklopu kojeg će se na pozornici pojaviti grupe Connect, Songkillers, Queen Tribute bend, a u najavi je i još jedan koncert iznenađenja. Za ispraćaj ove i ulazak u 2024. godinu na Fuliranju pobrinut će se TBF. Ulaz na Fuliranje je, kao i uvijek, besplatan. Više detalja donosimo uskoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:34