VELIKI USPJEH

Hrvatska vinarija u vrhu svjetske vinske scene, prestižni časopis dodijelio im visoke ocjene

 Denis Jerkovic/Cropix/
Jedan od najrelevantnijih svjetskih časopisa vinima vinarije Saint Hills dodijelio je visoke bodove

Wine Enthusiast, jedan od najrelevantnijih svjetskih vinskih časopisa, čije ocjene imaju veliki utjecaj na formiranje vinskog poretka na svjetskom tržištu, u svom izdanju za kolovoz ocijenio je 5 hrvatskih vina vinarije Saints Hills najvišim ocjenama ikad dodijeljenim jednom hrvatskom vinu na tržištu SAD-a.

Ovaj put ocjene su još više, a Ernest Tolj Dingač 2016. ocijenjen je sa visokih 97 bodova, čime je Saints Hills vinarija ušla u najbolje ocijenjeni razred i približila se maksimalnih 100 bodova, što predstavlja sami vrh svjetske vinske scene.To je sada povijesno najbolje ocijenjeni plavac mali i hrvatsko vino uopće u SAD-u.

ŠTO O VINU KAŽE SAŠA ŠPIRANEC

Saints Hills, Ernest Tolj 2016.

Cijena: 450 kn

Vino s plemenitom svrhom od kojeg zarada svake godine ide u dobrotvorne svrhe, najčešće za nezbrinutu djecu u domovima. Osim toga radi se o vinu koje je kvalitetom sasvim blizu savršenstva, skoro ga je dotaknulo. Selekcija je to najboljih bačvi Dingača iste berbe, kojeg je u ovom slučaju proizvedeno svega 614 boca. Dozrijevalo je dvije godine u malim hrastovim bačvicama, gdje se zaokružilo i izgubilo primarnu voćnost. Prilično je koncentrirano u ustima, ali djeluje svježije i življe od Dingača iste berbe. Profinjenog je mirisa, s obiljem mediteranskog bilja na nosu, potom s blagim začinskim tonovima, pa zrelim voćnim nijansama šljive, zatim s nešto rogača u pozadini, kolačem od trešnje također. Aromatski izrazito bogato, a okusom savršeno uravnoteženo s čvrstim taninskim okvirom koji jamči dugovječnost. Kolekcionarski biser. 14% alk. Najbolje od 2022. do 2031.

image
Ustupljena Fotografija/

S visokom ocjenom od 95 bodova ocijenjen je Dingač Sv.Lucia 2017., a Le Chiffre 2020., Chardonnay iz Radovana u Istri dobio je izvrsnih 94 boda, dok su Mala Nevina 2021. i Black 2017. ocijenjeni s 93 boda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:22