VELIKI USPJEH

Hrvat osmislio jednu od najboljih slastica na najvećem svjetskom natjecanju majstora čokolade

 Privatna Arhiva/
Dražen Zeljković, koji stoji iza brenda Chozen, podijelio je svoje dojmove s najvećeg natjecanja majstora čokolade

World Chocolate Masters je najveće svjetsko natjecanje posvećeno isključivo desertima od čokolade. Iako je trebalo biti održano još prošle godine, zbog pandemije koronavirusa odgođeno je na ovu pa je tako nedavno u Ateni održan i izbor finalista, dok će završna faza natjecanja biti održana u listopadu ove godine u Parizu. Jedan od sudionika bio je i Dražen Zeljković koji stoji iza hrvatskog brenda čokoladnih bombon Chozen.

image
Privatna Arhiva/

Upravo se Dražen ovih dana na društvenim mrežama pohvalio velikim uspjehom te napisao kako se iz Atene vraća s nagradom za najbolji veganski snack, ali i drugim mjestom nacionalne selekcije Southeast Europe. Zeljković je napisao i kako je sudjelovanje na ovakvom događaju bilo velika motivacija te kako je upravo to bio razlog kratke stanke u samoj proizvodnji.

"Za mene je ovo sve bilo totalno neočekivano. Prijavio sam se bez ikakvih očekivanja, a na kraju je završilo kao jedno lijepo iskustvo koje ću još dugo pamtiti. Mogu reći da sam izvukao jako puno iz ovog i definitivno je jedan veliki poguranac naprijed što se tiče mojih pogleda na čokoladu i karijere općenito. Sada planiram još više istraživati, vježbati i vidjeti gdje će me sve ovo na kraju odvesti", rekao nam je Zeljković u kratkom razgovoru.

image
Privatna Arhiva/

Kako stoji na službenoj stranici natjecanja, World Chocolate Masters je jedino natjecanje na svijetu posvećeno pomicanju granica kada je u pitanju čokolada. Ujedno je i velika prilika za chefove iz cijelog svijeta da pokažu svoj talent i povežu se s fanovima, drugim chefovima i ljudima iz industrije.

S obzirom na nepovoljne događaje koji su nas zadesili posljednje dvije godine, ovogodišnje natjecanje pokušava navesti chefove da promišljaju o onome što rade i ponovno se pokrenu pa je tako i tema ovogodišnjeg natjecanja bila prikazati kako izgleda, kakvog je okusa i kakav osjećaj donosi slastica budućnosti (#TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE).

image
Privatna Arhiva/

U kategoriji veganskih slastica, Zeljković je kreirao plant based desert pod nazivom "The Right Path" u kojem je spojio, kako je sam opisao, tubu koja ima oblik koji nikada ne završava, a koja predstavlja beskrajne mogućnosti. Punjena je narančom, quinoom, lješnjacima i kvalitetom čokoladom. Njegov "The Right Path" proglašen je najboljim u kategoriji veganskih snackova.

"Jedan od najboljih trenutaka bio je kada su se suci koji su kušali naše slastice, nakon samog kušanja još jednom vratili za moj stol po još jedan komad veganskog snacka", rekao nam je Zeljković.

image
Privatna Arhiva/

Titulu finalista u kategoriji Southeast Europe Chocolate Master, u kojoj je sudjelovao i sam Zeljković zajedno s još nekoliko chefova iz regije, odnio je Nicolas Nikolakopoulos iz Grčke.

Više detalja potražite na službenoj stranici World Chocolate Masters.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 00:38