KUHINJSKI LABOS

Heston Blumenthal predstavio je svoj novi gin koji ludo miriše na bosiljak i lavandu

emisija 'Kuhajmo s Hestonom'
Poznat po svojim kreativnim izletima, ovaj je chef predstavio još jedan novitet dostupan široj publici

Jedan od najvećih svjetskih chefova ovih je dana predstavio svoj novi izum. Riječ je o Lazy Sunshine Ginu, a chef Blumenthal pojasnio je kako je inspiraciju pronašao u Mediteranu pa je isti tako najbolje konzumirati u kombinaciji s maslinovim uljem. Na taj način, dodao je, arome samog gina postaju još izraženije.

image
gin tonic
Internet

"Otvorite bocu ovog gina i osjetit ćete miris bosiljka, ružmarina, timijana, lavande i borovice. Za mene, to su arome Provanse u čaši, mjesta koje me je inspiriralo i gdje sam odlučio da želim biti chef. A kako ću u njemu uživati? Uz malo maslinovog ulja koje će okuse učiniti još intenzivnijima. Kušajte – svidjet će vam se", rekao je Blumenthal.

Njegov gin od nedavno se može kupiti u engleskim supermarketima. Zastupnik je tvrtka Waitrose s kojom je Blumenthal već surađivao kada je 2017. godine tržištu predstavio svoj Citrus Sherbet Lazy Gin. Zadovoljni dosadašnjom suradnjom, iz Waitrosea su poručili kako je i novi Blumenthalov gin izvanredan napitak sjajnih aroma, idealan za ispijanje u kakvom opuštajućem vrtu za vrijeme posljednjih dana ljeta, u doba dana kada je sunce taman pri zalasku. Cijena Lazy Sunshine gina, koji dolazi u boci od 70 mililitara, je 25 funti, odnosno oko 200 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:23