Uz bok restorana Jah Izakaya and Sake Bara u Kopenhagenu, Trattorije Da Cesare al Casaletto iz Rima ili, pak, Au Vieux de la Vieillea u francuskom Lilleu, na popisu 35 najboljih restorana u Europi našla su se dva i iz Hrvatske. Naime, ugledni Guardian napravio je popis u koji je njihova novinarka Mary Novakovich uvrstila i dva restorana na hrvatskoj obali. To su restoran "Kod Ante" na Mljetu, u uvali Saplunara, i konoba "Šešula" na otoku Šolti, koja se nalazi u istoimenoj uvali.
Tako je Novakovich za restoran "Kod Ante" istaknula kako se radi o obiteljskom restoranu u kojem vlada prijateljska atmosfera, a koji vode Ane i Ivo Dabelić. Od jela, posebno je istaknula špagete od jastoga.
O Ane i Ivi pisala je i Dobra hrana kada smo ih posjetili prošlog ljeta. Naš kolega tom je prigodom brzo zaključio kako je otići na Mljet, a ne posjetiti Ante‘s place, ili ti ga Kod Ante, velik grijeh. Ne samo što je tu najfinija hrana, ne zato što je more ispred njegova restorana čisto da čišće ne može biti, ne zato što se mirisi peke šire cijelom uvalom Saplunara, nego zbog ljudi koje ćete ovdje upoznati, a to je očito osjetila i Guardianova novinarka. S vlasnicima smo snimili i video, pa pogledajte.
"Šešulu" je Guardianova novinarka na popis stavila zbog njihovih specijaliteta, kao što su janjetina i hobotnica ispod peke.
Cijeli izbor najboljih restorana po Guardianu možete pogledati ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....