NOVA DOBRA HRANA

Gdje na ćevape u Splitu, kako kelj pretvoriti u zvijezdu stola i 6 sjajnih slastica s jabukama

 Biljana Blivajs/Cropix
Početkom još jednog mjeseca donosimo najslasnije priče. Novi broj magazina Dobra hrana na kioscima potražite već danas!

Novi broj magazina Dobra hrana još smo jednom napunili najslasnijim pričama pa vam tako na početku studenog donosimo priču o Martinju, mladom vinu i specijalitetima koje te dane najviše volimo vidjeti na stolu. Saša Špiranec sastavio je mali vodič za uživanje u vinima, a u kuhinji vinske kleti skuhali smo klasike kao što su ajngemahtec, kobasice i domaća raca s mlincima.

image
Vedran Peteh/Cropix

Osim njegovanja gastro tradicije, učili smo i o novim kulturama kroz hranu pa smo tako od simpatične Maki Nagayoshi saznali sve o japanskim specijalitetima natto i mochi.

image
Vedran Peteh/Cropix

Svratili smo i do najzelenijeg vrta najpopularnijeg prodavača s tržnice Kvatrić te se s košarom punom kelja zaputili do poznatog chefa Ivana Zidara koji nam je pokazao kakva se sve čuda od mnogima omraženog lisnatog povrća mogu napraviti. Kuhali smo i s plavom ribom i od jeftinih komada napravili pravu malu gozbu. Na našem tanjuru našle su se inćuni, srdela i lokarda u pomalo drugačijim, još slasnijim izdanjima.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Bili smo i u Splitu gdje smo saznali sve sasvim posebnoj ćevabžinici koja će nuditi ćevape kakve se ne bi posramili ni u Travniku.

image
Sasa Buric/Cropix

Slatko za kraj pripremili smo u formi teglice divnog, crvenog pekmeza od šipka koji smo pronašli u Lužanima, a naša Slavica Šagolj se pak uhvatila čišćenja jabuka i pripremila čak šest recepata u kojima glavnu ulogu igra upravo kraljica jeseni. Na kraju, naš vinski znalac Saša Špiranec proveo nas je kroz Hvar i otkrio kako iz podruma ovdje izlaze vina koja bi uskoro mogla postati ozbiljni igrači na nacionalnoj sceni. Sve to i puno više potražite u novom broju Dobre hrane koji na kioscima možete pronaći ove nedjelje, 6. studenog, uz Nedjeljni Jutarnji.

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:12