Novi broj magazina Dobra hrana još smo jednom napunili najslasnijim pričama pa vam tako na početku studenog donosimo priču o Martinju, mladom vinu i specijalitetima koje te dane najviše volimo vidjeti na stolu. Saša Špiranec sastavio je mali vodič za uživanje u vinima, a u kuhinji vinske kleti skuhali smo klasike kao što su ajngemahtec, kobasice i domaća raca s mlincima.
Osim njegovanja gastro tradicije, učili smo i o novim kulturama kroz hranu pa smo tako od simpatične Maki Nagayoshi saznali sve o japanskim specijalitetima natto i mochi.
Svratili smo i do najzelenijeg vrta najpopularnijeg prodavača s tržnice Kvatrić te se s košarom punom kelja zaputili do poznatog chefa Ivana Zidara koji nam je pokazao kakva se sve čuda od mnogima omraženog lisnatog povrća mogu napraviti. Kuhali smo i s plavom ribom i od jeftinih komada napravili pravu malu gozbu. Na našem tanjuru našle su se inćuni, srdela i lokarda u pomalo drugačijim, još slasnijim izdanjima.
Bili smo i u Splitu gdje smo saznali sve sasvim posebnoj ćevabžinici koja će nuditi ćevape kakve se ne bi posramili ni u Travniku.
Slatko za kraj pripremili smo u formi teglice divnog, crvenog pekmeza od šipka koji smo pronašli u Lužanima, a naša Slavica Šagolj se pak uhvatila čišćenja jabuka i pripremila čak šest recepata u kojima glavnu ulogu igra upravo kraljica jeseni. Na kraju, naš vinski znalac Saša Špiranec proveo nas je kroz Hvar i otkrio kako iz podruma ovdje izlaze vina koja bi uskoro mogla postati ozbiljni igrači na nacionalnoj sceni. Sve to i puno više potražite u novom broju Dobre hrane koji na kioscima možete pronaći ove nedjelje, 6. studenog, uz Nedjeljni Jutarnji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....