DODJELA PRESTIŽNIH NAGRADA

GAULT&MILLAU U HRVATSKOJ: Prestižni vodič ponovno dodjelio vrhunske ocjene hrvatskim restoranima!

 Ranko Šuvar / HANZA MEDIA
Na preko 300 stranica, na hrvatskom i engleskom jeziku, vodič predstavlja selekciju 100 restorana i 100 vina iz cijele Hrvatske te 50 POP lokala (slastičarnice, bistroe, wine barove, cantine…), odnosno probrane adrese za sve one koji žele uživati u dobroj hrani, finim vinima i ugodnom ambijentu.

Svečana se promocija održala u četvrtak 5. travnja, u hotelu Westin, a dodjeljene su nagrade hrvatskim chefovima koji su se posebno istaknuli svojim radom i strašću prema kuhanju. Francuski Chef Edouard Loubet i chef Ana Roš su bili počasni gosti gala večere i svečanosti dodjele „kulinarskih Oskara“.

Zagreb, 050418.
Hotel Westin.
Svecana promocija prvog tiskanog hrvatskog izdanja restoranskog vodica Gault and Millau 2018. i gala vecera na kojoj ce biti proglasen hrvatski Chef godine.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / HANZA MEDIA

Uz stotinjak hrvatskih chefova i druge ugledne goste, na Gault&Millau Croatia gala eventu sudjelovli su i predsjednik Gault&Millau International Come de Cherisey i legendarni urednik francuskih vodiča Marc Esquerre. Uz Chefa godine, na svečanosti su proglašeni i Veliki chef sutrašnjice, Chef tradicijske kuhinje, Mladi talent i najbolje POP mjesto.

Zagreb, 050418.
Hotel Westin.
Svecana promocija prvog tiskanog hrvatskog izdanja restoranskog vodica Gault and Millau 2018. i gala vecera na kojoj ce biti proglasen hrvatski Chef godine.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / HANZA MEDIA

Posebno atraktivne su bile i Payment Excellence Awards, nove nagrade koje je inicirao Mastercard, s ciljem poticanja uvođenja elektronskih plaćanja u ugostiteljske objekte u Hrvatskoj. Riječ je o nagrađivanju u dodatnoj kategoriji koja se odnosi na mogućnosti plaćanja koje restorani nude. Najboljem među restoranima i POP mjestima Mastercard i Gault&Millau dodijelili su Payment Excellence Award, zajedno s novčanim iznosom.

Zagreb, 050418.
Hotel Westin.
Svecana promocija prvog tiskanog hrvatskog izdanja restoranskog vodica Gault and Millau 2018. i gala vecera na kojoj je proglasen hrvatski Chef godine. 
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / HANZA MEDIA

Inspektori restorane ocjenjuju na temelju 14 kriterija te dodjeljuju bodove, a restorani s najviše bodova dobivaju posebne oznake. Gault&Millau jedan je od tri najutjecajnija međunarodna vodiča u svijetu gastronomije, a prepoznatljiv je po kuharskim kapicama koje dodjeljuje restoranima. Način ocjenjivanja standardiziran je za sve zemlje, a oni restorani koji ispunjavanju kriterije Gault&Millauovih inspektora su uvršteni u vodič, a mogu dobiti od jedne do pet kuharskih kapica.

Zagreb, 050418.
Hotel Westin.
Svecana promocija prvog tiskanog hrvatskog izdanja restoranskog vodica Gault and Millau 2018. i gala vecera na kojoj je proglasen hrvatski Chef godine. 
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / HANZA MEDIA

Najboljim restoranima su proglašeni šibenski Pelegrini (Rudolf Štefan) te Monte (Tjitske i Danijel Đekić).

Zagreb, 050418.
Hotel Westin.
Svecana promocija prvog tiskanog hrvatskog izdanja restoranskog vodica Gault and Millau 2018. i gala vecera na kojoj je proglasen hrvatski Chef godine. 
Na fotografiji: nagrada Chef godine Restoran Monte Rovinj, Danijel Deklic.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / HANZA MEDIA

Zagreb, 050418.
Hotel Westin.
Svecana promocija prvog tiskanog hrvatskog izdanja restoranskog vodica Gault and Millau 2018. i gala vecera na kojoj je proglasen hrvatski Chef godine. 
Na fotografiji: nagrada Chef godine, Stefan Rudolf iz restorana Pelegrin, Sibenik.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / HANZA MEDIA

Nagradu za Velikog chefa sutrašnjice je osvojila Ana Grgić. glavna chefica hotela Esplanade, a Mladim talentima su proglašeni Duje Kanajet iz restorana Artičok te Deni Srdoč, chef Drage di Lovrana.

Zagreb, 050418.
Hotel Westin.
Svecana promocija prvog tiskanog hrvatskog izdanja restoranskog vodica Gault and Millau 2018. i gala vecera na kojoj ce biti proglasen hrvatski Chef godine. 
Na fotografiji: Branko Ognjenovic.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / HANZA MEDIA

Zagreb, 050418.
Hotel Westin.
Svecana promocija prvog tiskanog hrvatskog izdanja restoranskog vodica Gault and Millau 2018. i gala vecera na kojoj je proglasen hrvatski Chef godine. 
Na fotografiji: nagrada za Mladi talent , dobitnik Deni Srdoc.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / HANZA MEDIA

Nagradu za Chefa tradicijske kuhinje je osvojim Branimir Tomašić iz međimurske Male Hiže, a nagradu za najbolje Pop mjesto splitska slastičarnica Tee Mamut, O'š kolač.

Zagreb, 050418.
Hotel Westin.
Svecana promocija prvog tiskanog hrvatskog izdanja restoranskog vodica Gault and Millau 2018. i gala vecera na kojoj je proglasen hrvatski Chef godine. 
Na fotografiji: nagradjeni Branimir Tomasic, sef tradicijske kuhinje, Mala hiza.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / HANZA MEDIA

Payment Excellence nagradu su osvojili zadraska Foša te zagrebački bistro Otto&Frank.

Zagreb, 050418.
Hotel Westin.
Svecana promocija prvog tiskanog hrvatskog izdanja restoranskog vodica Gault and Millau 2018. i gala vecera na kojoj je proglasen hrvatski Chef godine. 
Na fotografiji: nagrada Payment excellence, Restoran Fosa Zadar.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / HANZA MEDIA

Zagreb, 050418.
Hotel Westin.
Svecana promocija prvog tiskanog hrvatskog izdanja restoranskog vodica Gault and Millau 2018. i gala vecera na kojoj je proglasen hrvatski Chef godine. 
Na fotografiji: nagrada Payment excellence, Restoran Fosa Zadar.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / HANZA MEDIA

Najiščekivanija nagrada večeri je bila ona za chefa godine, a veliko priznanje je pripalo chefu Vjeku Bašiću iz murterske konobe Boba.

Zagreb, 050418.
Hotel Westin.
Svecana promocija prvog tiskanog hrvatskog izdanja restoranskog vodica Gault and Millau 2018. i gala vecera na kojoj je proglasen hrvatski Chef godine. 
Na fotografiji: glavnu nagradu Chef godine osvojio je Vjeko Basic iz Murtera.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / HANZA MEDIA

Zagreb, 050418.
Hotel Westin.
Svecana promocija prvog tiskanog hrvatskog izdanja restoranskog vodica Gault and Millau 2018. i gala vecera na kojoj je proglasen hrvatski Chef godine. 
Na fotografiji: glavna nagrada Chef godine Vjeko Basic iz Murtera.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / HANZA MEDIA

Sa željom da izravno prati razvoj hrvatske gastronomske scene, Gault&Millau će svake godine ocijeniti hrvatske restorane, vina i gastronomske proizvode, te ih predstaviti domaćoj, ali i međunarodnoj javnosti. Čestitamo svim laureatima i veselimo se sljedećoj godini!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 14:21