Autor fotografija: Zvonimir Ferina
Kuha: Kasandra Draganić
Motar! Koliko smo samo puta ležali pokraj njega dok smo se lagano sunčali na nekim jadranskim stijenama… A vjerojatno nismo ni bili svjesni da ležimo pokraj jedne od najukusnijih samoniklih biljaka. Bere se u vrijeme kada se beru i šparoge, idealno krajem travnja, u svibnju ili lipnju. Savršeno pristaje uz ribu na gradele, rajčicu sušenu na suncu ili kao prilog uz gotovo bilo što. A Kasandra, inače autorica bloga Forking Croatia , od motara je napravila preukusan rižoto i laganu salatu.
Za salatu će vam trebati:
- motar
- 5 manjih krumpira
- 3 jaja
- vinski ocat
- maslinovo ulje
- sol, papar
Cijeli recept pročitajte OVDJE .
A za rižoto:
- 300 grama riže
- glavica luka
- maslinovo ulje
- sol, papar
- temeljac
- vino
Cijeli recept pročitajte OVDJE .
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....