Forbesova autorica Ann Abel krajem godine objavila je listu sa svojih 10 omiljenih restorana koje je u 2022. posjetila i koji su nju samu podsjetili na ono što bi riječ restoran morala značiti, piše u svom tekstu. Na listi su se tako našli restorani s Michelinovim zvjezdicama, ali kako piše, i neki od onih koji čak nemaju ni stalni meni. Među pobrojanima nalazi se Cocina Hemanos Torres u Barceloni, turski restoran Etrim Doga, portugalski Festa Tomate Coração de Boi i The Presidential Train, zatim La Cantina Canalla na Ibizi, La Pause u Maroccu, berlinski Nobelhart & Schmutzig, švedski Salthamn, Socalco Nature Hotel u Madeiri i - restoran Damir & Ornela u Novigradu.
"Istra je poznata po tartufima, maslinovu ulju, vinu, siru i svježoj ribi. Zadnje od nabrojanog upravo je glavni adut u nepretencioznom restoranu u šarmantnom ribarskom mjestu - ovo je jedino mjesto (možda i na cijelom Jadranu) gdje su toliko uvjereni u kvalitetu hrane da nemaju čak ni terasu", piše u svom tekstu za Forbes autorica Ann Abel.
Navodi i kako je Damir&Ornela restoran za prave gurmane te kako nude odlična riblja jela. Ovdje je tako kušala, kako piše, sjajnog brancina posluženog s palentom sa sirom i tartufima te tikvicama.
"Lokalac koji je bio moj domaćin opisao je ovo mjesto riječima - ovo je Istra", napisala je autorica na kraju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....