Nakon što smo jučer na Instagram profilu Fisherije, poznate zagrebačke trgovine specijalizirane za riblje proizvode, vidjeli da u ponudu uvode i dva kuhana jela, losos s krumpir salatom te tuna salatu, vrlo brzo smo odlučili kako će upravo to biti naš današnji gablec. Okrenuli smo broj nama najbliže od pet do sada otvorenih poslovnica, one u Baštijanovoj, za svaki slučaj rezervirali po porciju od svakog jela, a potom se zaputili pokupiti svoj gablec. Iako ih se može pronaći na aplikacijama za dostavu, nova jela ne dostavljaju već je potrebno pokupiti ih osobno.
Pokazalo se kako je rezervacija bila itekako dobra ideja jer smo, kada smo u Fisheriju stigli 15-ak minuta nakon narudžbe, naišli na gotovo prazan hladnjak.
"Jučer smo objavili na Instagramu, a danas ljudi samo dolaze i pitaju za nova jela", rekle su nam prodavačice u Fisheriji.
Uzeli smo svoja dva pakiranja, koja smo zajedno platili 16,98 eura, ljubazno odbili pribor koji su nam ponudili uz narudžbu i zaputili se u redakciju.
Najprije smo isprobali losos s krumpir salatom i jednoglasno zaključili kako je kremasta, dobro začinjena krumpir salata s pestom odličan dodatak mekom i laganom lososu te kako bismo ovo jelo svakako ponovno naručili. Salata od tjestenine s tunom, zbog dodatka graha i kukuruza, podsjetila nas je na klasične salate kakve se jedu oduvijek i kakve i sami često radimo kada nemamo dovoljno vremena za pripremu kompleksnijih jela. Recept ne može biti jednostavniji; konzerve se otvore, sve se pomiješa, dodaje se još pokoji dodatak i jelo je gotovo.
Ono što nam se kod oba jela svidjelo bio je dodatak ukiseljenog luka koji je svojom slatkoćom i kiselinom dodatno osvježio jelo pa i klasičnu salatu s tunom učinio barem malo uzbudljivijom.
Za losos s krumpir salatom izdvojili smo 9,99 eura, dok nas je salata s tunom koštala 6,99 eura, a na kraju smo zaključili kako bi cijene mogle biti 10-ak kuna niže. Iznos koji smo platili bio bi korektan, primjerice, da je u cijenu uključena i dostava. Također, dobro je spomenuti i da, iako se na prvu čini da su porcije manje, zasitne su i taman dovoljne za pošteni gablec usred radnog dana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....