KINO PREPORUKA

Film temeljen na istinitoj priči o migrantima, socijalnoj nepravdi i gastronomiji kreće u kina

 Kuhinjska Brigada /
U hrvatska kina dolazi film "Kuhinjska brigada" s ikonom francuskog filma u glavnoj ulozi - François Cluzetom

Još od malih nogu Cathy (Audrey Lamy) je sanjala o tome da vodi vlastiti restoran. Ove godine, chefica Cathy će konačno ispuniti svoj životni san. Međutim, ništa ne ide kako je planirano. Suočena s ozbiljnim financijskim poteškoćama, nevoljko prihvaća posao u skloništu za mlade migrante koji vodi Lorenzo Cardi (François Cluzet). Iako mrzi svoju novu poziciju, Cathyne vještine i strast prema kuhinji počinju mijenjati živote djece, kao što i djeca utječu na Cathy.

Film "Kuhinjska brigada" redatelja Lousi-Julien Petita može se shvatiti i kao nastavak njegovog filma "Nevidljivi" iz 2018. godine u kojem je ispričao istinitu priču o zatvaranju skloništa za zlostavljane žene. Tom odlukom je socijalnim radnicama preostalo samo tri mjeseca za integraciju žena u društvo. Film je bio pravi hit u Francuskoj i pogledalo ga je više od milijun gledatelja.

Petit se u filmu "Kuhinjska brigada" ponovno bavi pitanjima socijalne (ne)pravde i uključenosti marginalizirane skupine u društvo ovog puta kroz svijet gastronomije. Iako film nema izuzetno visoku ocjenu na IMBD-u (6,2), što je mnogima ključan faktor hoće li pogledati film ili ne, u ovom slučaju "Kuhinjskoj brigadi" treba dati priliku. To je pravi feelgood film koji će vas istovremeno opustiti, nasmijati, rastužiti, ali i zabaviti. Ovo je ležeran filmski ostvaraj za sve koji vole pratiti zbivanja u svijetu gastronomije, ali sa snažnom porukom važnosti socijalne uključenosti i kako svatko od nas može pomoći da svijet bude bolje mjesto za život koliko god to zvučalo kao otrcana floskula.

Film će se prikazivati u svim Cinestar kinima od 9. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:51