Europski specijaliteti na Trgu

Zagreb, 28. lipnja 2013. – Povodom Najveće europske gozbe te s ciljem upoznavanja građana s gastronomskom raznovrsnošću Europe, Lidl je podijelio 15.000 besplatnih porcija najpoznatijih europskih specijaliteta. Uz podjelu hrane, poznati su hrvatski kuhari građanima demonstrirali svoje kulinarsko umijeće. Svi prisutni su imali priliku vidjeti kako se Almo Čatlak, Mato Janković, Branko Ognjenović, Neno Posavec, Mario Čepek i Tomislav Kožić vješto snalaze u kuhinji.

Na meniju su se našla neka od tradicionalnih jela velikih europskih zemalja, ali i zapečeni zagrebački štrukli, koji će se vrlo vjerojatno uskoro naći na gastronomskoj karti Europske unije. Uz štrukle, svi zainteresirani mogli su kušati talijanske penne norme, grčki souvlaki od piletine i svinjetine ili grčku salatu, mađarski vinski gulaš, bečki odrezak, njemačke bijele kobasice s perecima, poznatu francusku piletinu u umaku od crnog vina s tjesteninom, belgijski pileći zabatak s mousseom od jabuke i krumpira, češku svičkovu s knedlima od kruha te španjolski specijalitet, paellu s plodovima mora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 01:09