PROMO

Enosophia prva predstavila vina s interaktivnim etiketama, uživanje je sada još autentičnije

 Domagoj Miletic/
Enosophia predstavlja spoj duge vinogradarske tradicije, izvrsnih vina i inovativne tehnologije

Posljednje su dvije godine, a tako i druženja uz čašu ukusnog vina, bile u drugačijem tonu. Vidjeti draga lica znači više nego ikada, a druženja uz određenu distancu i oprez bit će potpuno novo iskustvo. U tom tonu ćemo ove godine i proslaviti dobru staru tradiciju Martinja. A da svako vrijeme nosi svoje posebnosti kojima se treba prilagoditi, prepoznao je i mladi tim enologa koji je, u ovim izazovnim vremenima, predstavio tri vina, od kojih jedno čak i imenom prepoznaje da smo jedva dočekali ponovo družiti se i govori: Nice to see you.

Slavonski Feričanci već su dobro poznati po svojoj dugoj vinogradarskoj tradiciji, izvrsnim vinima i kao rodno mjesto frankovke. Upravo se u vinogradima Feričanaca, sa svjetskim idejama razvio novi brend vina – Enosophia. Iza "mudrosti vina" stoji mladi tim hrabrih i odvažnih enologa koji su spojili inovativnu tehnologiju s dugom tradicijom vrhunskih vina. Okrenuli su se mladim potrošačima i odlučili ispričati priču stručnjaka koji žive i rade u Slavoniji i Feričance žele ucrtati na svjetsku vinsku kartu. Kažu da su iskoristili najbolje iz oba svijeta kako bi ispričali novu vinsku priču putovanja i uživanja u vinu – iz duge tradicije uzeli su zahvalnu slavonsku zemlju i proces ručne berbe grožđa, a koriste modernu i enološki sofisticiranu tehnologiju u razvoju novih okusa.

image
Enosophia/

Vinoljupci trenutno mogu uživati u tri lagana Enosophia vina – Matarouge, Trs no. 5 i pjenušavom vinu Nice to see you.

U nedostatku putovanja i sve većoj orijentiranosti prema digitalnoj komunikaciji, Enosophia tim odlučio se za inovativan pristup svojim kušačima i prvi je brend koji je predstavio vina s interaktivnim etiketama. Skeniranje etikete pokreće edukativni ili zabavni sadržaj na mobilnim uređajima koji predstavlja priču svakog od vina i njegove posebnosti.

Uz samo gutljaj Matarougea i skeniranjem etikete na boci kamerom s mobitela, vinoljupci će otputovati u beskonačne vinograde Feričanaca kroz ružičaste fotografije i livestream te doživjeti puninu okusa novog Matarouge rosea, vina sorte frankovka/pinot crni, mekanog, decentnog, bogatog i trajnog okusa svježine. Ružičasto vino je čistog, blago voćnog mirisa s naglaskom na svježe crveno voće poput maline s dodirom herbalnih nota kadulje. Skeniranjem Matarouge etikete može se doznati i što različite nijanse roséa otkrivaju o sortama i okusima. Osim toga, etiketa upućuje na aplikaciju s virtualnim putovanjem po najboljim rosé vinskim regijama svijeta.

image
Domagoj Miletic/

Osim za Matarouge, vinoljupci mogu interaktivne etikete vina proučiti i za Trs no. 5. Riječ je o posebno kreiranom vinu mekanog i lepršavog okusa čija etiketa vodi na audio sadržaj i izazove osamdesetih. Trs no. 5 je graševina suhog, mekanog i lepršavog okusa čija etiketa vodi na audio sadržaj koji upotpunjuje uživanje u ispijanju vina. Svijetlo žuta Enosophia graševina elegantnog je, trajnog, voćnog i svježeg mirisa s primarnim sortnim aromama citrusa i bijelog cvijeća akacije.

image
Enosophia/

Frankovka i graševina dugi su niz godina najpopularnija vina koja se uvijek nađu na stolu za proslavu Martinja. Ove će godine, sigurni smo, i laganije verzije ovih vina u izvedbi brenda Enosophia otputovati na stolove diljem Hrvatske, ponovna druženja s prijateljima obogatiti novim okusom i učiniti ih potpuno novim iskustvom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:36