SVJETSKA SCENA

Eleven Madison Park ukrcao se na brod food truck revolucije i na ulicama će kuhati za potrebite

 @danielhumm Instagram
U sklopu hvalevrijedne inicijative, Daniel Humm iz Eleven Madison Parka u food trucku će kuhati za potrebite

Chef Daniel Humm iz Eleven Madison Parka, restorana koji je 2017. godine proglašen najboljim na svijetu prema World's 50 Best, najavio je novu inicijativu i već ovog proljeća svojim food truckom kreće u obilazak njujorških ulica u plemenite svrhe. Naime, u suradnji s neprofitnom organizacijom Rethink Food poznati chef pokrenuo je humanitarni projekt u sklopu kojeg će u pokretnoj kuhinji kuhati za potrebite.

Kako je nedavno izjavio, u nepodnošljivoj godini iza nas odlučio je vratiti zajednici i od namirnica koje i inače koristi za pripremu jela u svom restoranu s tri Michelinove zvjezdice, pripremati hranu za one kojima je to najpotrebnije. No, food truck nikako nije prvi takav potez slavnog chefa. On, naime, posljednjih godinu dana posebnu pažnju posvećuje sličnim aktivnostima pa je tako, kako navodi na svom Instagram profilu, zajedno sa svojim timom do danas skuhao oko milijun obroka za stanovnike New Yorka. Cijela inicijativa pokrenuta je kada je, kako kaže, shvatio kako će pandemija ozbiljno narušiti njegov i posao njegovog tima u Eleven Madison Parku te koliko zapravo hrane propada otkada su restorani zatvoreni i proizvođači su izgubili brojne kupce.

"U proteklih godinu dana toliko smo naučili. Putovali smo po cijelom ovom izvanrednom gradu i vidjeli toliko boli, ali i upoznali nevjerojatne ljude te sam se hranu i ovaj grad iznova zaljubio na neki potpuno novi način. Do danas smo skuhali gotovo milijun obroka za naše potrebite susjede i s istim ne planiramo tako brzo stati", napisao je chef Daniel Humm na svom Instagram profilu.

Nastavak onog što je započeo prije godinu dana, ovog puta uz pomoć pokretne kuhinje, također je najavio na svom Instagram profilu te napisao kako je ponosan što može predstaviti Eleven Madison Truck koji će svakog tjedna pripremati tisuće obroka i dostavljati ih potrebitima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 19:10