DANI HRVATSKOG KULINARSTVA

Državni prvak u kuharstvu dolazi iz Varaždina, a titulu najboljeg slastičara ponovno je odnio Ivan Ergović

ivan ergović

Na "Danima hrvatskog kulinarstva" proglašeni su najbolji u dvije najvažnije kategorije

Ovog četvrtka, 23. studenog, održana je gala večera na kojoj je Hrvatski kuharski savez, nacionalno udruženje kuhara, slastičara i pizzaiola, proglasio najbolje na području kuharstva i slastičarstva. Na prvom mjestu ove su se godine tako našli Karlo Štorga, kao novi prvak Hrvatske u kuharstvu te Ivan Ergović, kao ponovni državni prvak u slastičarstvu.

Okupljeni u Gospodarskom centru Osječko-Baranjske županije u Osijeku prije same dodjele sudjelovali su u dvodnevnom natjecanju i borili se u tri kategorije, a najboljim se pokazao upravo Štorga iz varaždinskog restorana Bedem. Drugo mjesto pripalo je Dinku Tomašiću, također iz Varaždina, iz restorana Nobel, dok je treće mjesto osvojio Patrik Prnjak IZ RIVA restaurant&lounge bara.

Ergović je već druge godine zaredom odnio titulu prvaka u slastičarstvu. Baš kao i kuhari, i slastičari su se natjecali u tri kategorije. Ivan Ergović inače je executive chef grupacije Valamar Riviere, a sigurno ga se sjećate i iz priče koju smo svojevremeno s njim napravili za Dobru hranu.

image
Tajana Licul/

Drugo mjesto u kategoriji slastičarstva odnijela je Vedrana Hrastovec Sedlar iz varaždinskog restorana The Family, koji je nedavno otvorio Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Dobro je dodati i kako se na "Danima hrvatskog kulinarstva" i ove godine okupio zbilja velik broj mladih kuhara i slastičara, njih čak 150. Osim samog natjecanja, velika pažnja usmjerena je i na edukaciju sudionika pa su tako kroz samo događanje održane i radionice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 13:50